Luptătorul botoşănean Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra

Luptătorul botoşănean Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra

Luptătorul botoşănean Alin Alexuc a concurat ieri şi astăzi la Helsinki, la un turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Alin Alexuc a reuşit să câştige finala turneului, la categoria 96 de kilograme ceea ce îi asigură participarea la Jocurile Olimpice.

În primul meci, Alin Alexuc a învins un luptător brazilian după care s-a impus în faţa unui ungur, fost campion mondial. În semifinale, Alin Alexuc a trecut de un lituanian iar în finală a reuşit să-l învingă pe cehul La David. Alin Alexuc este al doilea luptător botoşănean calificat la Jocurile Olimpice după Petre Sudureac care a participat la ediţiile din 2000 şi 2004.

“E o performanţă deosebită. Este singurul luptător de greco-romane din ţară care s-a calificat la Jocurile Olimpice. Avem de ce să fim mândri. Este un copil deosebit şi mă bucur foarte mult pentru această calificare”, a spus Andrei Amos, directorul CS Botoşani, citat de btonline.

Botoşaniul va avea numai puţin de cinci sportivi la Jocurile Olimpice de la Londra. Este vorba de canotorii Georgeta Andronachi, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Ionel Strungaru şi luptătorul Alin Alexuc.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Pompierii au intervenit la stingerea a trei incendii de vegetație uscată în ultimele 24 de ore

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.