Liga I este decimată: FC Timişoara şi Bistriţa, retrogradate

Liga I este decimată: FC Timişoara şi Bistriţa, retrogradate

Directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, spune, pentru romanialibera.ro, că decizia FRF de a retrograda echipele FC Timişoara şi Gloria Bistriţa e "şocantă, dar ţine de normalitatea în care ar trebui să se desfăşoare Liga I".

"Lucrurile s-au judecat corect, cu regulamentul pe masă. Cred că această hotărâre este un pas spre ameliorarea situaţiei din fotbalul românesc", mai precizează oficialul Federaţiei Române de Fotbal.

Mircea Rădulescu admite că, odată cu eliminarea echipei bănăţene din prima ligă, calitatea şi competitivitatea fotbalului intern ar putea să scadă. "Timişoara era o echipă bună. Dar una-i una, alta-i alta!", conchide Rădulescu.

Adrian Mititelu: Este o decizie şoc!

"O mare surpriză, nu îmi vine să cred! Este o decizie şoc! Totul se trage de la dorinţa lui Dumitru Dragomir de a trimite Craiova în liga a II-a, a ricoşat această dorinţă şi în alţii. Din acest motiv s-au înnăsprit condiţiile de licenţiere şi a trebuit să se aplice aceeaşi unitate de măsură pentru toţi. Bistriţa avea de mult timp probleme, dar s-a trecut mereu cu vederea pentru că nu participau în cupele europene. Mai sunt două formaţii al căror nume nu a fost pomenit, deşi ştiu că şi ele au datorii. Nu am pierdut nimic prin retrogradare şi neprimirea licenţei, tocmai de asta au retrogradat şi Timişoara şi Bistriţa, pentru că a existat mişcarea aceasta împotriva noastră. Cu ocazia asta s-au plătit şi poliţele împotriva Timişoarei. Nu meritau asta, îmi pare rău pentru Marian Iancu", a spus Mititelu la Sport.ro.

Comisia de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a luat decizia de a retrograda formaţiile FC Timişoara şi Gloria Bistriţa.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, directorul Departamentului de Licenţiere din FRF, Viorel Duru şi preşedintele Comisiei de Apel, Mihai Alexandru Mincu, s-au pronunţat în cazul divizării financiare operate de clubul FC Timişoara. Ei au constatat că nici Gloria nu întruneşte condiţiile să mai evolueze în Liga I. Sancţionată este şi formaţia Universitatea Craiova, care retrogradase oricum în liga secundă în urma clasării din campionat. Toate aceste formaţii ar urma să evolueze în liga a treia.

"Decizia Comisiei de Apel este definitivă. Evaluarea documentaţiei a fost făcută de către experţi. În urma evaluării documentaţiei prezentate de fiecare club la data limită de 31 martie, administraţia de licenţiere a propus refuzarea licenţelor, pe motiv de datorii, cluburilor următoare: SC Timişoara SA, CS Gloria 1922 Bistriţa, FC U Craiova, CS Gaz Metan Mediaş, FCM Tîrgu Mureş, SC CFR Cluj 1907 SA, ACS Victoria Brăneşti, CS Unirea Urziceni SA. Dintre cluburile de mai sus, am constatat că în cazul Timişoarei si Bistriţei, documentele financiare ale cluburilor sînt irelevante", a explicat Viorel Duru.

Hotărârea - definitivă! - înseamnă că FC Timişoara îşi pierde şi dreptul de a evolua în preliminariile Ligii Campionilor. Locul său va fi luat de FC Vaslui, echipă care a terminat campionatul pe locul al treilea. În plus, Gaz Metan Mediaş, formaţia de pe locul al şaptelea, va merge în preliminariile Europa League.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiune de 1.600 de lei pentru transportatorii de persoane

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.