Legendarul fotbalist Ilie Balaci a murit! Momente triste pentru fotbalul românesc

Legendarul fotbalist Ilie Balaci a murit! Momente triste pentru fotbalul românesc

Legendarul Ilie Balaci, simbolul Craiovei Maxima, a murit duminică dimineaţa. Alături de Gheorghe Hagi şi Nicolae Dobrin, Balaci a fost considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti români ai tuturor timpurilor. Anunţul a fost făcut de fostul său coechipier, Sorin Cârţu.

Ilie Balaci a suferit un stop cardiorespirator duminică dimineaţă, în locuinţa sa din Craiova. A fost transportat la spital, dar medicii nu au mai putut să îl salveze. „Minunea blondă”, cum a fost supranumit în perioada de glorie a Craiovei Maxima, avea doar 62 de ani.

Din păcate, cariera de jucător a lui Ilie Balaci a fost scurtată atât de o serie de accidentări repetate, cât şi de contextul politic din fotbalul autohton, în perioada comunistă. Legendarul mijlocaş a jucat 12 din cei 15 ani ai carierei sale la Universitatea Craiova, prima echipă românească ajunsă în semifinala Cupei UEFA, în sezonul 1982-1983.

La naţională, pentru care a debutat la 17 ani, 6 luni şi 10 zile, Balaci a jucat de 69 de ori şi a dat 8 goluri. A fost căpitanul echipei naţionale în preliminariile Campionatului European din 1984, însă nu a jucat la turneul final din cauza unei accidentări. Sursa: realitatea.net

Stirea anterioara

FC Botoșani joacă astăzi, în deplasare, împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș

Stirea Urmatoare

Exercițiu de amploare a pompierilor din Botoșani, Dorohoi și Săveni. Misiuni de salvare în cazul unor incendii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.