FC Botoșani reintră în lupta pentru play-off: Vezi programul echipei în ultimele 6 etape din sezonul regulat

FC Botoșani reintră în lupta pentru play-off: Vezi programul echipei în ultimele 6 etape din sezonul regulat

FC Botoșani a reintrat în lupta pentru calificarea în play-off-ului Superligii după rezultatele foarte bune obținute în acest an. Venirea lui Flavius Stoican pe banca tehnică s-a dovedit a fi de bun augur, iar echipa a ieșit din zona codașă a clasamentului și poate spera la calificarea în play-off.

În acest moment, FC Botoșani este pe locul 7, cu 30 de puncte, trei mai puțin decât Sepsi OSK. Covăsnenii așteaptă însă verdictul meciului cu U Craiova 1948, întrerupt pentru scandări xenofobe. Cel mai probabil, Sepsi va câștiga la masa verde cu 3-0, iar diferența va deveni de 6 puncte.

În orice caz, FC Botoșani este într-o revenire puternică de formă, iar echipa și-a recâștigat și apetitul ofensiv, așa cum s-a putut vedea și în partida cu Petrolul Ploiești, în care băieții lui Flavius Stoican s-au impus cu 5-0.

FC Botoșani este pe locul doi de la venirea lui Stoican

Flavius Stoican a preluat-o pe FC Botoșani în luna decembrie, când echipa se afla într-o situație foarte grea. A debutat cu un meci contra campioanei CFR Cluj, dar rezultatul a fost surprinzător: o remiză, scor 1-1. În ultima etapă din 2022, FC Botoșani a pierdut greu pe terenul lui FCSB, scor 0-1, după un gol marcat pe final de Florinel Coman. A fost un meci echilibrat, în care FC Botoșani a avut multe ocazii de a marca.

În schimb, FC Botoșani este cea mai în formă echipă din 2023. A început anul cu o victorie cu Universitatea Craiova pe teren propriu, scor 1-0, iar apoi s-a impus în deplasarea de la FC Argeș, scor 2-0, pe terenul echipei pregătite de Marius Croitoru. În fine, în ultima etapă a fost un adevărat recital, iar FC Botoșani a învins-o pe Petrolul cu 5-0.

În aceste condiții, FC Botoșani este pe locul 2 într-un clasament făcut strict de când Flavius Stoican a preluat echipa, în ultimele cinci etape. Echipa a acumulat 10 puncte (3 victorii, 1 remiză și 1 înfrângere), iar golaverajul este și el foarte bun: 9 goluri marcate și doar 2 primite. Pentru o echipă care a avut mari probleme în defensivă în prima parte a sezonului, aceste cifre sunt impresionante. Pe primul loc în clasamentul ultimelor 5 etape se află Rapid, cu 11 puncte. Universitatea Craiova, CFR Cluj și FCSB au fiecare câte 9 puncte acumulate în ultimele 5 runde.

Pentru FC Botoșani urmează deplasarea de la UTA Arad

Următorul meci din Superliga se va disputa sâmbătă de la ora 14:30, pe terenul formației UTA Arad, aflată într-o situație foarte dificilă deoarece nu a mai simțit gustul victoriei în campionat de foarte mult timp. 

Având în vedere că are avantajul terenului propriu, UTA este ușor favorită la victorie conform cotelor publicate de 888sport, operator licențiat ONJN, pe blogul căruia poți găsi ponturi pariuri din campionatul României, dar și din alte competiții sportive. UTA Arad are cota 2.40 să câștige partida cu FC Botoșani, egalul are cota 3.20, iar succesul moldovenilor are cota 3.10. 

UTA Arad este pe locul 15 în prima ligă din România, cu 20 de puncte acumulate în cele 24 de etape. Echipa are o serie de nu mai puțin de 14 meciuri la rând fără victorie în campionat. De altfel, ultima victorie a fost obținută tocmai la Botoșani, pe 9 septembrie 2022, scor 2-1. Arădenii au punctat atunci în prima repriză prin Cascini și Postolachi, iar pentru moldoveni a marcat Sno. În schimb, în ultimele deplasări de la UTA Arad, FC Botoșani a plecat neînvinsă. Ambele meciuri s-au terminat la egalitate, 0-0.

După meciul cu UTA Arad, FC Botoșani va disputa un alt duel foarte interesant în lupta pentru play-off, pe teren propriu contra celor de la Sepsi OSK, pe 20 februarie de la ora 17.00. Partida poate cântări enorm în cursa pentru play-off, iar o victorie le poate da aripi băieților lui Stoican.

Apoi, pentru FC Botoșani va urma deplasarea de la Universitatea Cluj, o echipă care a avut și evoluții apreciate de la numirea lui Ioan Ovidiu Sabău pe banca tehnică. La începutul lunii martie, la Botoșani va sosi Rapid, echipă angrenată în lupta pentru pozițiile fruntașe, care joacă bine în special pe teren propriu, iar în deplasare a avut mai mulți pași greșiți. 

În penultima etapă a sezonului regulat, pe FC Botoșani o așteaptă o deplasare la U Craiova 1948, în timp ce în ultima rundă trupa lui Stoican va primi vizita lui CS Mioveni, echipă care a arătat bine de la numirea lui Nicolae Dică pe banca tehnică.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Stirea anterioara

Mesaj de condoleanțe din partea Organizației Județene PSD

Stirea Urmatoare

Exercițiu de amploare a pompierilor din Botoșani, Dorohoi și Săveni. Misiuni de salvare în cazul unor incendii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.