CSM Bucureşti a câştigat finala Ligii Campionilor la handbal. Bravo, fetelor!

CSM Bucureşti a câştigat finala Ligii Campionilor la handbal. Bravo, fetelor!

CSM Bucureşti a câştigat finala Ligii Campionilor la handbal! Este cea mai mare victorie a sportului românesc, după triumfiul Stelei de la Sevilla, din urmă cu 30 de ani. Fetele noastre au câştigat trofeul la debutul CSM-ului în această competiţie.

Campioana României a produs o surpriză uriașă prin acest succes, deplin meritat, venit la capătul unui meci dramatic, echipa din București fiind debutantă în competiție.

După ce a câștigat clar semifinala cu Vardar Skopje cu 27-21, CSM București a făcut un joc excelent în apărare, un mare merit având antrenorul Kim Rasmussen, care a făcut o serie de mișcări tactice inspirate. După ce Jelena Grubisic a apărat foarte bine poarta în timpul meciului, Rasmussen a introdus-o pe final pe brazilianca Mayssa Pessoa, iar aceasta a avut câteva intervenții excelente, punând umărul la intrarea în prelungiri, pentru ca apoi să apere două aruncări de la 7 metri la șuturile de departajare. Cea mai bună jucătoare a fost însă suedeza Isabelle Gullden, autoare a 15 goluri.

CSM București a condus cu 2-1, dar apoi Gyor a trecut la conducere și a avut maxim două goluri în plus, 9-7 (20) și 10-8 (21), însă echipa noastră a egalat și a intrat la pauză cu un gol în plus, 13-12, scrie Agerpres.

În repriza a doua, CSMB a făcut 14-12 (33), dar apoi a ratat desprinderea, iar Gyor a revenit în avantaj, după trei goluri consecutive, 15-14 (38). CSM s-a ținut ca scaiul de vicecampioana Ungariei și chiar a condus cu 18-17 (46) și 19-18 (49), dar Gyor conducea cu 21-19 când mai erau cinci minute de jucat. Finalul timpului regulamentar a fost incandescent, dar CSM a reușit să revină și să egaleze la 21-21, Gorbicz a adus-o pe Gyor în avantaj în ultimul minut, dar Torstensson a egalat, 22-22, când mai erau doar câteva secunde.

Debutul prelungirilor a fost mai bun pentru echipa maghiară, care a încheiat prima repriză cu scorul de 24-22 în favoarea sa. CSMB a revenit din nou în partea a doua și a reușit egalarea din 7 metri, în ultimele secunde.

La aruncările de departajare, Gullden, Martin, Rodrigues și Brădeanu au transformat pentru CSM, iar Kovacsics pentru Gyor, iar Mayssa Pessoa a apărat șuturile expediate de Groot și Loke.

Misiunea handbalistelor lui Rasmussen va fi, însă, extrem de dificilă. Gyor le-a învins în cele două meciuri din faza grupelor principale şi a câştigat două dintre ultimele trei ediţii ale Ligii Campionilor.

„Va fi fantastic, un meci de luptă. Gyor este o echipă foarte puternică, dar noi arătăm bine în acest moment", a declarat Kim Rasmussen, citat de Digisport.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.