Campionatului Mondial de Qwuan Ki Do | Botoșăneni campioni mondiali

Campionatului Mondial de Qwuan Ki Do | Botoșăneni campioni mondiali

In data de 22-23 aprilie 2011, s-a desfasurat la Rabat, capitala Marocului, a 5-a editie a Campionatului Mondial de Qwuan Ki Do, in Sala Polivalenta IBN Yassine, in prezenta a catorva mii de spectatori, care au facut ca efervescenta si culoarea africana sa nu fie doar prezenta pe arenele de fotbal. Au participat tari din America, Europa si Africa. A fost aleasa aceasta tara ca organizatoare a acestui important eveniment din lumea artelor martiale, deoarece in Maroc se practica Qwuan Ki Do de peste 30 de ani, creandu-se astfel o foarte puternica federatie nationala. Contrar asteptarilor, conditiile meteo nu au fost foarte diferite de cele din Romania, permitand sportivilor sa se adapteze imediat la climatul african, singurul impediment fiind diferenta de fus orar.

Competitia a debutat vineri, 22 aprilie, cu probele tehnice ( thao quyen ) la categoriile grade, centuri negre si arme traditionale, atat la feminin, cat si la masculin, unde Romania a obtinut numeroase rezultate. Ziua de vineri s-a incheiat cu proba de lupta ( song dau ) arme traditionale, in care Romania a invins in finala Italia obtinand un merituos loc 1 si medalia de aur.

Componenta echipei nationale a fost urmatoarea :

- Trofin Victor, arma long gian ( C.S. DAO Botosani )

- Jajaie  Florin, arma bastoane scurte ( C.S. DAO Botosani )

- Obreja Florin, arma sabie de lemn  ( U.A.I.C. IASI )

- Parju Ionut, arma baston lung ( Long Ho Pascani ).

Sambata 23 aprilie concursul a continuat cu proba de lupta centuri negre feminin si masculin, unde ambele echipe au castigat titlul mondial. Echipa nationala masculina de centuri negre a Romaniei a disputat finala in compania Frantei, pe care a invins-o fara drept de apel. Din componenta echipei au facut parte :

-         Befu Codrut ( DAO Iasi )

-         Casian Ionut ( Long Ho Pascani )

-         Ionescu Mihai ( Long Ho Pascani )

-         Jajaie Florin (CS DAO Botosani )

-         Miron Corneliu ( Long Ho Pascani )

-         Moisei Iulian ( DAO Iasi )

-         Lungu Alin ( Bao Bacau )

-         Parju Ionut ( Long Ho Pascani )

-         Trofin Victor (CS DAO Botosani ).

Aceste rezultate notabile nu ar fi fost posibile fara sprijinul si ajutorul Directorului Tehnic al Qwuan Ki Do Romania, Covaci Ovidiu centura neagra 6 DANG, precum si al antrenorilor lotului national Nica Teodor si Nica Stefan, ambii centuri neagre 5 DANG. Aceste persoane coordoneaza destinele Qwuan Ki Do–ului de peste 20 ani in Romania.

In a doua jumatate a zilei s-a desfasurat si Turneul International Intercluburi, ce a reunit numeroase echipe la categoria grade si centuri negre. Clubul sportiv DAO Botosani a participat alaturi de cele 25 de echipe de centuri negre obtinand locul 2 si medalia de argint. Echipa a avut urmatoarea componenta:

-         Corut Ciprian

-         Agachi Narcis

-         Turcanu Eugen .

Turneul a fost un tur de forta, sportivii botosaneni avand de invins pe langa echipele din Maroc, Algeria, Italia, Anglia, Canada si oboseala acumulata dupa o zi de asteptari, concursul debutand la orele 17 si incheindu-se la orele 22.

Astfel s-au obtinut cele mai bune rezultate de la infiintarea clubului pana in prezent, consacrand o echipa formata datorita numeroaselor selectii de-a lungul timpului, sportivii premiati in Maroc fiind la maturitatea deplina in practica artelor martiale. Dealtfel, deviza dupa care s-au ghidat cei cinci sportivi este:  « Un singur spirit, o singura echipa ».

Participarea si obtinerea acestor rezultate s-a datorat sprijinului financiar al Primariei Municipiului Botosani.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Coafezele, somate să își plătească impozitele! ANAF vrea să reducă evaziunea fiscală și pornește verificarea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.