Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Statul îţi dă 710 lei pentru angajarea unei bone. Propunerea a trecut tacit de Parlament

Statul îţi dă 710 lei pentru angajarea unei bone. Propunerea a trecut tacit de Parlament

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Mai multe proiecte sociale au fost avizate de senatori, după instalarea noului Guvern liberal condus de Ludovic Orban. Prima propunere de lege prevede acordarea părinților un sprijin financiar de până la 150 euro pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară în vederea angajării unei bone. De asemeena, un alt proiect care prevede acordarea, în anumite condiții, a unei indemnizații de 650 lei bunicilor care își cresc nepoții, scrie profit.ro.

Cele două iniţiative legislative urmează a fi votate în plenul Senatului până la finalul acestei luni. Inițiatorii proiectului de bani pentru bone sunt președintele comisiei de muncă din Camera Deputaților, deputatul PSD Adrian Solomon, și președintele comisiei de administrație, deputatul PNL Florin Roman. Aceștia arată că România se află în situația unei lipse acute de creșe și grădinițe pentru copii de vârstă preșcolară.

Totodată, mulți părinți nu își permit o astfel de instituție privată, iar angajarea unei bone este dificilă tot din motive financiare. Propunerea legislativă ar trebui, în opinia inițiatorilor, să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă ante-preșcolară, în vederea concilierii vieții de familie cu cea profesională și încurajării ocupării pe piața muncii. Suma propusă a fi acordată ca sprijin financiar va fi stabilită în mod diferențiat, iar cuantumul maxim propus este echivalentul în lei a sumei de 150 euro pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară.

Vor putea beneficia de ajutor pentru plata bonelor categoriile de persoane eligibile, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 3.500 lei. Totodată, ajutorul pentru plata bonelor va fi diferențiat, în funcție de veniturile pe membru de familie: După instalarea Guvernului Orban, plouă cu avize pentru proiecte sociale: părinții primesc 150 euro să angajeze bonă, bunicii primesc indemnizație să crească nepoți Potrivit propunerii legislative, sprijinul financiar va fi acordat pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară, părintelui sau reprezentantului legal la care copilul locuiește în mod statornic și care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordată pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani