Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
La 1 ianuarie începe „marea epurare”. Toți angajații incomozi sau nedoriți vor „zbura”

La 1 ianuarie începe „marea epurare”. Toți angajații incomozi sau nedoriți vor „zbura”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Schimbarea legislației fiscale începând cu 1 ianuarie 2018 le oferă pe tavă angajatorilor un cadou nesperat: companiile pot să scape foarte ușor de toți angajații incomozi sau nedoriți fără să aibă nici cel mai mic deranj din partea legislației muncii.

Măsura fiscală de transfer al contribuţiilor sociale de la angajator la angajat le permite companiilor să scape mai uşor de unii angajaţi, fără ca acestea să depună un efort semnificativ.

Orice angajator poate decide preferențial cui îi majorează salariul brut cu 17 - 22% astfel încât netul să nu-i fie diminuat. Ceilalți angajați vor fi forțați să plece singuri din moment ce salariile li se vor diminua semnificativ.

„Ordonanţa lasă o portiţă pentru angajatorii care aveau nişte probleme cu nişte angajaţi, să poată să scape de ei mult mai uşor. Poate să se întâmple şi treaba asta şi să se majoreze salariul preferenţial, de exemplu. Respectivul angajat este pus în faţa faptului împlinit: poate să aleagă să rămână cu salariul semnificativ diminuat sau să plece de bunăvoie", a spus Gabriel Sincu, director de taxe la firma de audit şi consultanţă EY, în cadrul emisiunii online de business ZF Live. În prezent, legis­la­ţia muncii face destul de dificilă concedierea unui angajat, iar companiile care vor să „scape" de angajaţii neperformanţi trebuie să aducă foarte multe dovezi în acest sens în cazul în care se ajunge în instanţă (pentru că instanţele dau dreptate, de cele mai multe ori, angajaţilor).

Mai mult decât atât, unele companii folosesc deja în negocierile cu sindicatele această „ameninţare" de a nu mări salariile brute ale angajaţilor din 2018, astfel încât veniturile nete ale angajaţilor să rămână neschimbate.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani