Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Județul unde un sfert dintre cei care au luat Bacul în 2017 au intrat direct în șomaj

Județul unde un sfert dintre cei care au luat Bacul în 2017 au intrat direct în șomaj

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Peste 710 absolventi de liceu din acest an, ceea ce reprezinta aproximativ un sfert dintre cei care au absolvit 12 clase, s-au inscris la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui ca persoane in cautarea unui loc de munca. Tinerii vor primi, daca nu vor avea norocul sa fie angajati, cate 250 de lei pe luna in urmatoarea jumatate de an.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vaslui a luat in evidenta 714 absolventi de liceu ai promotiei 2017, ceea ce reprezinta aproximativ un sfert din numarul celor care au terminat 12 clase. Cei mai multi dintre absolventi si-au depus actele la institutie in vederea obtinerii unui ajutor de somaj in luna iulie, dupa ce au sustinut examenul de bacalaureat.

„Absolventii care s-au inregistrat in evidentele AJOFM Vaslui pana la data de 25 iulie pot beneficia de indemnizatie de somaj. Aceasta se acorda pe o perioada de sase luni si este in cuantum lunar fix de 250 de lei, respectiv 50% din valoarea indicatorului social de referinta", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al AJOFM Vaslui, Laura Toporascu.

Pe langa ajutorul de somaj, absolventii de liceu pot beneficia gratuit de servicii de mediere, de informare si consiliere profesionala personalizata sau de asistenta si consultanta pentru inceperea unei afaceri proprii, precum si de servicii gratuite de formare profesionala, inclusiv contravaloarea costurilor cu abonamentele de transport in comun.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani