Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Gala Star Of Hope 2018: Campania Dăruiește Speranță! Spectacol organizat la Iași pentru 254 de copii cu dizabilități

Gala Star Of Hope 2018: Campania Dăruiește Speranță! Spectacol organizat la Iași pentru 254 de copii cu dizabilități

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

PER-ERIK HALLIN - fost pianist în trupa lui Elvis Presley - împreună cu LAURA BRETAN și COSTEL BUSUIOC au cântat pentru susținerea a 254 de copii cu dizabilități (și a părinților acestora) din 5 Centre de Terapie Star of Hope Romania (Iași, Bârlad, Suceava, Botoșani, Dorohoi).

Concertul a avut loc în cadrul GALEI STAR OF HOPE 2018 (campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ), joi, 13 decembrie 2018, începând cu ora 17.00, pe scena Teatrului National ”V. Alecsandri”. Amfitrioana serii a fost cunoscuta jurnalistă Raluca Aftene (TVR Iași).

Evenimentul a fost transmis LIVE VIDEO online, pe www.radioarmonia/live și urmează să fie difuzat pe canalul de televiziune TVR Iasi și TVR 3. Evenimentul a fost organizat de către Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași și TVR Iași. Printre cei prezenți s-au numărat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, Lennart Eriksson, președintele Organizatiei Star of Hope International (Suedia), Ulrika Kallin, director Star of Hope Suedia, Paul Butanariu, președintele Camerei de Comerț și industrie Iași.

„Ne bucurăm că, de Centenar, artiști precum Per-Erik Kallin, Laura Bretan sau Costel Busuioc au ales să rupă din timpul lor și să vină în România pentru a susține cei peste 250 de copii cu dizabilități din Centrele noastre de terapie”, a specificat Aurora Vatamaniuc, presedintele Fundației Star of Hope Romania. Lennart eriksson, președintele Organizației Star of Hope International (Suedia) a ținut să precizeze că „românii au dovedit că pot face și lucruri foarte frumoase, lucruri mari și că, acum când au modele demne de urmat ar fi păcat să nu construiască acasă o afacere, un proiect pentru ei, pentru familia lor, pentru comunitatea în mijlocul căreia trăiesc, pentru România în esență”.

În cadrul Galei Star of Hope 2018, invitații au participat la o licitație tăcută și au achiziționat un tablou ce poartă semnătura artistului plastic Bogdan Bărleanu, 2 tablouri semnate de pictorul Alexandru David dar și produse reazlizate de mămicile copiilor cu dizabilități din Centrul Star of Hope Bârlad și Micii Meseriași Bârlad. Fondurile obținute în acdrul acestei Gale vor fi folosite pentru a susține terapia recuperatorie a celor 254 de copii cu dizabilități. LAURA BRETAN - ambasadoare a copiilor cu dizabilități - a uimit auditoriul cu vocea sa de înger și a ridicat sala în picioare. Pianistul suedez PER-ERIK HALLIN - fost pianist in trupa lui Elvis Presley - a adus zâmbetul pe fețele copiilor prezenți atunci când, special pentru ei, a interpretat o piesă cu vocea celebrului personaj de desene animate rățoiul Donald. Interpretare aartistului COSTEL BUSUIOC i-a făcut pe toți cei din sală să aplaude indelung.

Un moment-surpriză, de excepție, l-au oferit membrii Corului Liceului Teoretic Filadelfia Suceava. Ei au interpretat câteva piese cu ajutorul unor... tuburi din sticlă! În cadrul evenimentului de gală, au fost premiați atât părinți ale căror vieți pot fi model pentru oricine cât și partenerii și sponsorii care, de-a lungul anilor, s-au implicat în susținerea copiilor cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania.

La categoria PĂRINTE MENTOR, firma DIQIS a oferit un premiu Elenei Ștefănescu (mamă adoptivă a unui
copil cu dizabilități).

„Sperăm ca, din puținul pe care-l dăruim, să se adune și să meargă acolo unde trebuie. Până acum, 2 ani la rând, am sprijinit-o pe Smaranda, pentru lecțiile de logopedie. Anul acesta îl vom sprijini pe Răzvan, pentru asigurarea transportului”, a menționat Ioana Olărescu, firmele FRAROM INTERNATIONAL EST și I DIQIS.

Firma Mesopotamia a oferit un premiu pentru Anca Ștreangă (mama unui copil cu sindrom Down si coordonator Centrul Star of Hoe Suceava) și grupul celor 5 copii premiați judo-special needs. Firma Medicover a oferit premiul pentru Micii Mederiași Bărlad (grup de mame cu copii cu dizabilități în Centrul Star of Hope Bârlad). „Medicover Romania a ales să susțină, să ajute, pentru că uitându-mă la ei, mă gândesc ca printre ei ar putea fi un viitor coleg, un viitor colaborator sau chiar medic”, a precizat Gabriela Turcu, manager MEDICOVER.

La categoria PĂRINTE IMPLICAT , printe cei premiați a fost și fam. Manole Mihai și Nelica din Darabani care prin perseverență și implicare au reușit să dea la o parte bariere și în urma perfecționării oferită de Fundația Star of Hope au reușit să aducă mai departe speranță în Drabani nu doar pentru copilul lor ci și pentru alți 15 copii cu dizabilități din Darabani.

La categoria PĂRINTE RESPONSABIL a fost premiat d-ul Marius Ropotă , președintele Asociației de părinți „Mereu Împreună 2008 Dorohoi”

La categoria PERSOANE IMPLICATE a fost premiată familia Topală Camelia și Viorel din Dorohoi pentru implicare și dăruire în proiectele sociale Star of Hope și proiectele de misiune 100% Viata.

Fundația Star of Hope Romania a oferit STEAUA RECUNOȘTINȚEI sponsorilor Mesopotamia si Frarom International Est, pentru solidaritate și generozitatea față de copii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania. Trofeul STEAUA RECUNOȘTINȚEI a fost oferit și canalalului de televiziune TVR IAȘI și postului de radio RADIO ARMONIA.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani