Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Europe Direct Botoșani a întrebat tinerii la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Cei mai mulți doresc să lucreze în Botoșani

Europe Direct Botoșani a întrebat tinerii la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Cei mai mulți doresc să lucreze în Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Prin parteneriat tradițional cu AJOFM Botoșani, Centrul Europe Direct Botoșani a beneficiat de un stand special la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți care s-a desfășurat astăzi la Uvertura Mall Botoșani.

Echipa Centrului Europe Direct a propus vizitatorilor Bursei un set de chestionare care au fost completate de 127 de participanți.

Iată o sinteză a răspunsurilor la cele câteva întrebări puse în chestionarul cu titlul: „Unde doriți să vă desfășurați activitatea după absolvirea liceului?”

Răspunsuri:
în Botoșani 77
în România 27
în Europa 8
doresc să îmi continui studiile 15 răspunsuri.

Standul Centrului Europe Direct Botoșani a fost vizitat și de oficialitățile prezente la deschiderea Bursei: ministrul Muncii, Marius Budăi și prefectul Dan Șlincu. Aceștia au completat și ei chestionarul, în numele copiilor lor, anticipând ce ar dori să facă aceștia după absolvirea liceului și anume să își continue studiile. Chestionarul a fost completat și de un grup de persoane aflate în detenție la Penitenciarul Botoșani prezent la bursă. În zona standului a fost organizate, în timpul evenimentului, interesante activități de consiliere.

Pe parcursul desfășurării Bursei reprezentanții Centrului Europe Direct Botoșani au distribuit peste 300 de exemplare de publicații și hărți europene. Au fost realizate de asemenea clipuri cu tineri cu dizabilități aflați în căutarea unui loc de muncă: o tânără care ar dori să lucreze la masă în domeniul florăriei și un tânăr având competențe de utilizare a calculatorului și dispus să își ajute semenii.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani