Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Erasmus+” promovat la Centrul de Tineret Botoșani

„Erasmus+” promovat la Centrul de Tineret Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani a derulat în perioada 14.05-28.06.2018 proiectul ”Info Erasmus+”, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Tineretului și Sportului.

Desfășurat în cadrul Centrului de Tineret Botoșani, proiectul a avut ca scop creșterea gradului de informare al tinerilor cu privire la programul Erasmus+, programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în perioada 2014-2020, care oferă o serie largă de oportunități pentru tineri.

Participanții la proiect vor disemina, la rândul lor, informațiile primite, extinderea rețelei prin care tinerii pot primi informații utile fiind cu atât mai necesară cu cât în data de 30 mai 2018, Comisia Europeană a publicat propunerea pentru următorul program Erasmus 2021-2027. Noul program urmărește viziunea Comisiei de a acționa în direcția unui Spațiu european al educației până în 2025, așa cum a fost stabilit și se poate vedea în Comunicarea intitulată "Consolidarea identității europene prin educație și cultură", din 14 noiembrie 2017.

Umătorul program Erasmus va avea un buget majorat de 30 de miliarde de euro pentru perioada 2021 – 2027:
- 25,9 miliarde de euro pentru educație și formare;
- 3,1 miliarde de euro pentru tineret;
- 550 milioane de euro pentru sport.

Inițiativa DiscoverEU, parte a noului program, va oferi tinerilor oportunitatea de a descoperi patrimoniul cultural și diversitatea Europei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani