Centru de lncluziune Socială (CIS) organizat la Botoșani în cadrul unui proiect POSDRU

Centru de lncluziune Socială (CIS) organizat la Botoșani în cadrul unui proiect POSDRU

În  data de 11 iulie 2014, începând cu orele 9:00, în incinta Direcției Generale de Asistență Socială  și Protecția Copilului Botoșani, va avea loc conferința de presă pentru lansarea Centrului de lncluziune Socială (CIS) Botoșani.

Acest eveniment  este parte a proiectului „ACCES PLUS - pentru o piata a muncii incluzivă",  Cod  proiect:  POSDRU/165/6.2/S/141673, proiectul  cofinanțat  din  Fondul  Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 6, Promovarea incluziunii sociale" DMI 6.2, îmbunătățirea  accesului și a participării grupurilor vulnerabile  pe piața muncii", implementat de Orașul Siret în calitate de Aplicant împreună cu următoarele organizații în calitate de Parteneri Naționali: lnstitutul pentru Parteneriat Social Bucovina din Suceava, Direcția  Generală de Asistență Socială  și Protecția Copilului Botoșani, Asociația  pentru  Participare Cetățenească  Făgăraș, LTL  Documentary SRL Alba lulia și Die Querdenker Austria alături de Confederation of European Firms, Employment Initiatives and Cooperatives (CEFEC) Belgia ca Parteneri Transnaționali.

Obiectivul general al proiectului este susținerea dezvoltării educaționale, integrării și reintegrării  pe  piața muncii a persoanelor vulnerabile din regiunile  Nord-Est  și  Centru a Romaniei prin  oferirea de  servicii  suport,  programe  de  formare  profesională  și  sesiuni de formare profesională la locul de muncă, dezvoltate în cadrul unui consoftiu profesionist transnațional.

În  cadrul proiectului sunt dezvoltate 5 Centre de lncluziune Sociala (CIS-uri), inclusiv CIS Botoșani, care vor funcționa ca centre de consiliere și orientare a grupurilor vulnerabile, persoanelor supuse riscului de marginalizare și excluziune socială.

Printre  serviciile ce vor fi furnizate de CIS-uri menționăm:

-activități de motivare pentru grupurile vulnerabile pentru a se integra/reintegra pe piața muncii;

-dezvoltarea și furnizarea serviciilor care facilitează accesul persoanelor vulnerabile la formare profesională prin recomandarea de cursuri disponibile pe piață.

-activități în scopul schimbării atitudinii sociale privind grupurile vulnerabile, în special în ceea ce privește mediul de lucru;

-activități pentru dezvoltarea potențialului profesional al persoanelor vulnerabile și pentru identificarea și dezvoltarea oportunităților de ocupare;

-activități interregionale  și  trans  naționale  în   vederea  îmbunătățirii   accesului  și participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii;

-campanii pentru promovarea voluntariatului în activități dedicate integrării pe piața muncii a persoanelor supuse riscului de excluziune socială.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Pompierii au intervenit pentru stingerea a două incendii produse la coșurile de fum a două locuințe din Broscăuți și Mășcăteni

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.