Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Anunț important! Se începe plata despăgubirilor pentru secetă. La nivelul județului Botoșani au fost depuse aproximativ 9000 de cereri

Anunț important! Se începe plata despăgubirilor pentru secetă. La nivelul județului Botoșani au fost depuse aproximativ 9000 de cereri

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Fermierii botosaneni au avut termen pana pe 2 decembrie pentru a depune la sediile Centrelor locale APIA documentatia necesara, inclusiv procesul-verbal de constatare a pierderilor pentru a putea primi despagubirile pentru seceta. Virarea despagubirilor pentru seceta va incepe in urmatoarele zile.

Precizam ca au fost declarate eligibile  8962 de cereri,  valoarea totala a despagubirilor solicitate fiind  de  23.765.382,25 lei.

Mentionam ca vor primi bani doar fermierii  ale caror daune depasesc 30% pentru culturile eligibile: producatori agricoli persoane fizice care detin atestat de producator emis in baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol; producatori agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanteide urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare;  producatori agricoli persoane juridice, precum si orice forme asociative cu/sau fara personalitate juridica constituite conform legii.

Sumele publicate in Ordonanta de Urgenta emisa de Guvern reprezinta acoperirea pierderilor de venit la suprafetele afectate in proportie de 100%, adica baza dupa care functionarii APIA au calculat sumele ce vor fi virate producatorilor agricoli proportional cu gradul pierderilor inscris in procesele-verbale.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani