Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ajutoare de urgenţă, aprobate de Guvern pentru 844 de familii

Ajutoare de urgenţă, aprobate de Guvern pentru 844 de familii

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Guvernul a aprobat, miercuri, o Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.761.000 de lei. Aceste ajutoare vor sprijini 844 de familii și persoane singure, afectate de calamități naturale, incendii ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială.

Actul normativ acordă suma de 1.422.100 lei astfel:

·    Unui număr de 11 familii aflate în situații dificile cauzate de calamități naturale, inundații și alunecări de teren, din județele: Hunedoara, Mureș, Neamț, Satu Mare, Teleorman și Vrancea;

·    Unui număr de 21 de familii afectate de incendii, din județele: Bacău, Buzău, Giurgiu, Ialomița, Iași, Neamț, Satu Mare, Suceava, Vrancea și din municipiul București;

·    Unui număr de 346 de familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate, sărăcie extremă, ori alte cauze care pot conduce la excluziunea socială.

Aceste familii locuiesc în județele: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și în municipiul București.

În plus, actul mai prevede ca ajutoare de urgență în sumă de 104.100 de lei să fie direcționate către 136 de familii și persoane singure din județul Sălaj, iar un ajutor în valoare de 234.800 de lei să fie acordat unui număr de 330 de familii și persoane singure din județul Neamț. Aceste persoane au fost afectate de calamități naturale, respectiv precipitațiile abundente însoțite de grindină produse în lunile mai-iulie 2015.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificați în urma anchetelor sociale realizate de Agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a municipiului București. Aceste ajutoare de urgență se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Materiale de construcții pentru familiile din Buzău ale căror locuințe au fost distruse de alunecările de teren

Familiile din județul Buzău ale căror locuințe au fost distruse de alunecările de teren produse în acest an vor primi ajutoare umanitare în valoare de 350.000 de lei, constând în materiale de construcții, potrivit unei Hotărâri adoptate tot miercuri de Guvern.

Materialele de construcții (ciment, oțel beton, cărămizi, tablă zincată, lemn) vor fi scoase din rezervele de stat și acordate ca ajutoare umanitare interne, cu titlu gratuit, pentru familiile din localitatea Lacurile, comuna Bisoca, județul Buzău, în vederea reconstrucției locuințelor distruse de alunecările de teren. Stocurile scoase din rezerva de stat vor fi reîntregite, finanțarea fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat pentru anul 2015, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, aprobat pentru Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Transportul materialelor de construcții până la locul de destinație indicat de Instituția Prefectului Județului Buzău se va efectua cu mijloace auto de transport din dotare și/sau ale unor operatori economici angajați de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Distribuția materialelor de construcții către beneficiari se face de către Instituția Prefectului Județului Buzău, prin persoane anume împuternicite. Sursa: romaniatv.net

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani