838.000 lei acordați ca sprijin financiar sinistraților din Dorohoi

838.000 lei acordați ca sprijin financiar sinistraților din Dorohoi

838.000 lei au fost repartizați ca sprijin financiar de către Guvernul Romaniei, sinistraților din municipiul Dorohoi afectați de inundațiile din 2010. Aproximativ 500 de persoane afectate de inundaţiile din 2010 vor primi un sprijin financiar din partea statului. Potrivit prefectului Cristian Roman, banii provin din donaţii şi au fost colectaţi la nivelul Guvernului României, judeţului Botoşani fiindu-i repartizaţi, prin memorandum, suma de 1,32 milioane lei. Sinistratii din Mu

Suma totală strânsă la nivelul Guvernului a fost de 26,6 miliarde lei vechi, iar din această sumă, în urma intervenţiilor nenumărate pe care le-am făcut, Botoşaniul va primi 13,2 miliarde lei. Asta înseamnă aproape 50% numai pentru judeţul Botoşani. Banii vor veni prin Instituţia Prefectului şi vor fi înmânaţi sinistraşilor. Vom găsi metode, împreună cu unităţile administrativ-teritoriale. Ne străduim să facem asta poate între Crăciun şi Anul Nou“, a spus prefectul Cristian Romancitat de botosaninews.

El a precizat că urmează ca în cadrul unei şedinte a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să se stabilească şi o sumă de bani, astfel încât să beneficieze cei care au cu adevărat nevoie de acest sprijin financiar. Sumele pe care le vor lua sinistraţii vor fi între 2000 şi 3000 lei. În judeţul Botoşani au fost afectate de inundaţii în 2010, în jur de 1000 de locuinţe. La nivelul judeţului, au fost efectuate anchete sociale şi s-a constatat că aproximativ 500 de sinistraţi au nevoie de sprijin financiar.

Vor beneficia un număr de 19 unităţi administrativ teritoriale, iar în top este Dorohoiul cu 8,4 miliarde lei vechi, după care Hilişeu Horia. Există anchete sociale stabilite şi vom stabili exact cum împărţim banii, ca ei să ajungă cu adevărat la cei care au nevoie de ei”, a spus prefectul.

Vezi sumele repartizate pe localitati:

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.