Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vezi de ce trebuie să mânânci în fiecare zi un cubuleţ de ananas

Vezi de ce trebuie să mânânci în fiecare zi un cubuleţ de ananas

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Pe lângă faptul că este delicios şi săţios, ananasul conţine multe vitamine, minerale şi enzime care ajută organismul. Iată câteva motive bune să consumi acest fruct tropical în fiecare zi.

Oferă corpului vitamine şi minerale esenţiale
În compoziţia ananasului se găsesc vitamine din complexul B, vitamina A, calciu, cupru, fosfor, magneziu şi calciu.

Stimulează sistemul imunitar
Un alt motiv bun pentru care este indicat să consumi zilnic ananas se referă la intărirea sistemului imunitar în faţa virusurilor şi a bacteriilor, scrie clickpentrufemei.ro.

Scade tensiunea arterială
Dacă suferi de hipertensiune, include în alimentaţia ta ananasul, deoarece acest fruct ţine sub control tensiunea arterială, datorită conţinutului de potasiu, un mineral esenţial penru menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular.

Acţionează ca un antiinflamator
Dacă suferi de artrită sau de alte afecţiuni articulare, mănâncă ananas, zi de zi. Conţine bromelină, o enzimă care reduce inflamaţiile articulare, dar ajută şi la arderea depozitelor de grăsimi din corp.

Îmbunătăţeşte aspectul pielii
În compoziţia ananasului se găseşte şi colagen, acea proteină care se găseşte în mod natural şi în piele şi care menţine pielea elastică. Aşadar, consumă ananas în mod constant şi tenul tău va deveni radiant şi catifelat.

Ajută la digestie
Dacă suferi de probleme digestive, ananasul este o soluţie naturală bună, deoarece conţine fibre, care curăţă colonul.

Are grijă de ochii tăi!
Dacă eşti predispusă la afecţiuni oculare, precum degenerescenţă maculară, consumă mai mult ananas, fiindcă acest fruct tropical conţine betacaroten, un antioxidant care menţine sănătatea ochilor.

Întăreşte sistemul osos
Nu doar laptele este indicat pentru menţinerea sănătăţii sistemul osos. Şi ananasul întăreşte oasele şi articulaţiile, datorită calciului pe care îl conţine în cantităţi mari.

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani