Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vezi ce se întâmplă cu organismul dacă nu mai mănânci pâine?

Vezi ce se întâmplă cu organismul dacă nu mai mănânci pâine?

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

S-au făcut numeroase studii care atestă faptul că grâul modern are legătură cu creșterea în greutate și cu acumularea de grăsime în cele mai nepotrivite locuri din corp, provocând efecte dintre cele mai nocive asupra stării de sănătate, cum ar fi diabetul, dezechilibre neurologice precum boala celiacă, artrita reumatoidă și demența.

„Noi nu mai consumăm pâine ca odinioară, până și pâinea neagră este făcută cu cacao. Puteți spune că alegeți pâine cu cereale, dar problema este că nu se mai găsește făină integrală”, susține medicul Cristina Popescu.

Iată ce se întâmplă dacă decizi să nu mai mănânci pâine:

Slăbeşti
Sub orice formă, din orice tip de făină, fie albă sau integrală, consumul de pâine adaugă calorii goale, fără beneficii evidente în hrănirea organismului.

Ai mai multă energie
Carbohidraţii rafinaţi cresc brusc nivelul zahărului din sânge, însă apoi acesta scade la fel de rapid. Acest rollercoaster activează dependenţa în anumite zone ale creierului şi astfel apare starea de oboseală.

Ai o digestie mai bună
Grâul conţine lectine, mecanisme de autoapărare ale plantei împotriva dăunătorilor, care împiedică digestia completă şi produc daune importante la nivelul sistemului digestiv.

Scazi riscul apariţiei unor boli
În funcţie de tipul de pâine la care renunţi, pot creşte considerabil anumite riscuri. Studiile arată că un consum ridicat de pâine albă poate conduce la declanşarea problemelor la inimă şi chiar a diabetului de tip 2.

Alege pâinea integrală
Părerile nutriționiștilor sunt împărțite, însă când vine vorba de acest subiect. Medicul Diana Artene afirmă că mănâncă pâine pentru că este nutriționist de mult și pentru că știe neurofiziologie chiar dinainte să facă Masterul în Științele Nutriției. „Ideea este extrem de simplă: cu cât îți refuzi mai tare un aliment care îți place cu adevărat de când te știi, cu atât pierzi mai tare controlul asupra mâncatului alimentului respectiv. Sursa: doctorulzilei.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani