Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Sucul care previne bolile de inimă

Sucul care previne bolile de inimă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Un studiu recent realizat in Germania a scos la iveala ca, daca bei doua pahare de suc de merisor pe zi, esti mai ferit de bolile de inima.

Rezultatele cercetarii au fost prezentate luni, la o conferinta ce a avut loc in Wisconsin. Merisorul face obiectul unor studii constante in ultimii 15 ani, gratie bogatiei de antioxidanti, care a atras atentia oamenilor de stiinta. Acesta contine polifenoli care imbunatatesc circulatia sangvina, dar si functionarea rinichilor. Au efect inclusiv asupra homonilor.

Din ce in ce mai multe studii scot in evidenta efectul binefacator asupra inimii, relateaza ziare.com, care citeaza Medical Daily. Sursa bogata de fitonutrienti, acest suc are un impact imediat asupra sistemului vascular, a explicat autorul studiului, dr. Ana Rodriguez-Mateos, profesor de cardiologie la Universitatea Duesseldorf, din Germania.

In cadrul cercetarii, zece barbati tineri, sanatosi, cu varste cuprinse intre 18 - 40 de ani, au consumat mai putin de doua cani de suc de merisor pe zi (450 ml), cu diferite concentratii, lor luandu-li-se mostre de urina la inceputul studiului si la cateva ore dupa consum.

Efectele au fost imediate, observandu-se imbunatatiri vizibile in circulatia sangvina si sanatatea arterelor (flexibilitatea acestora). S-a dovedit ca indiferent de concentratie sucul de merisor are efect, chiar si cel cu o concentratie de 25-27% (de genul celui vandut in supermarket).

Potrivit celor implicati in studiu, acesta scade riscul aterosclerozei, care apare din cauza depunerilor de pe peretii arterelor. In 2013, cercetatorii au descoperit ca sosul de merisor are efecte benefice, acesta protejand organismul de infectii si micsorand riscul de boli cardiace. sursa: sanatate.bzi.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani