Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Senzația de nod în gât: de la ce vine și cum să scapi de ea?

Senzația de nod în gât: de la ce vine și cum să scapi de ea?

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Nod în gât – senzaţie de constricţie la nivelul gâtului, ce poate să apară spontan, fără legătură cu ingerarea unor alimente. Nod în gât este mai exact, termenul utilizat atunci când o persoană simte o apăsare, o strangulare în partea posterioară a gâtului, deşi – la examinare – nu este relevată nici o formaţiune în gât care să împiedice procesul de deglutiţie.

Senzaţia de nod în gât mai este numită în termeni medicali şi globus pharyngeus. Afecţiunea a mai purtat şi denumirea de globus hystericus, atunci când se credea că simptomele ei au legătură cu o boală psihiatrică.

Principalul simptom, senzaţia de nod în gât, are tendinţa de a apărea şi dispărea. Este resimţit, de obicei, în faţa gâtului dar zona afectată se poate muta, de obicei în sus şi în jos. Nodul în gât nu afectează mâncatul şi băutul, ba mai mult, unii oameni au spus că simptomele le-au fost ameliorate de mâncat şi băut.

De obicei, nu este prezentă şi senzaţia de durere în gât. Cei mai mulţi oameni observă senzaţia de nod în gât atunci când înghit în sec, când îşi înghit saliva. Nodul în gât este o afecţiune des întâlnită, dar nu există încă studii de încredere, actualizate, care să ofere numărul exact al oamenilor afectaţi. Aproximativ o persoană din 20 s-au adresat unui medic specialist ORL din cauza senzaţiei de nod în gât. Afectează în mod egal femeile şi bărbaţii. Cel mai des afectaţi sunt oamenii de vârstă mijlocie, însă asta nu este totuşi o regulă. Sursă: libertatea.ro.

Etichete: , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani