Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pavel Bartoș, despre începuturile sale în teatru și admiterea comică la facultate: „Toți îmi spuneau că la Teatru nu am nicio șansă”

Pavel Bartoș, despre începuturile sale în teatru și admiterea comică la facultate: „Toți îmi spuneau că la Teatru nu am nicio șansă”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Monden

Pavel Bartoș a trișat la admiterea la Teatru. Recunoaște senin că s-a dus nepregătit, că a mințit pe toată lumea cu privire la facultatea aleasă și că a mimat o criză e tuse în fața profesorilor examinatori... Iar profesorii l-au trecut și bine au făcut! Azi, Pavel este unul dintre cei mai talentați actori și una dintre cele mai îndrăgite vedete de pe micul ecran.

Prezentatorul show-urilor Românii au talent' (alături de Smiley) și Vocea României', de la PRO TV, are acum 43 de ani, dar amintirea admiterii la facultate îi e proaspătă în minte, de parcă s-ar fi petrecut ieri. Asta și pentru că a fost una cu peripeții, pe care n-ar putea-o uita nici dacă ar vrea!

Admiterea la facultate a fost un moment marcant pentru mine și a reprezentat începutul meu că actor. În 1993 am dat examenul de admitere, însă tuturor celor care mă întrebau la ce facultate vreau să dau le spuneam că la Drept, iar acest lucru dupa ce am încercat să spun că la Teatru și toți îmi spuneau că nu am nicio șansă. Inclusiv mama mea știa că merg să dau admiterea la Drept. Când m-am înscris nu știam mare lucru, nu știam ce reprezintă de fapt acest examen, așa că am copiat tot repertoriul de la un coleg. Țin minte și acum și nu voi uita vreodată că la poezie lirică am trecut «Floare albastră», de Mihai Eminescu, pentru că știam 4 strofe din ea. În prima zi de examen, după ce le-am spus profesorilor tot ce știam, unul dintre ei m-a rugat să recit și «Floare albastră».

Am început entuziasmat, însă mi-am dat seama rapid că nu știam decât 4 strofe, așa că am trăit totul foarte intens, am plâns, am interpretat fiecare vers și, înainte cu două cuvinte să termin poezia, am primit felicitări din partea examinatorilor. Am plecat fericit din sala, gândindu-mă că am scăpat, însă nu a fost așa. A doua zi, după proba de dans, același profesor m-a rugat să mai spun poezia încă o dată, pentru că i-a plăcut foarte tare interpretarea mea. M-a bucurat acest lucru și am început cu aceeași încărcătură, dar de dată aceasta, nu m-a mai oprit nimeni și în momentul în care am ajuns la finalul celor 4 strofe, nu știam ce să fac… Așa că am făcut brusc o criză de tuse și așa am scăpat. Primul lucru pe care l-am făcut atunci când am ajuns acasă a fost să învăț «Floare albastră» cap-coadă. Nu mi-a mai cerut nimeni să o recit, dar eu o știu și acum', ni s-a destăinuit Pavel, parcă într-o suflare.

În țară, Pavel a jucat la Teatrul de Păpuși Puck din Cluj, la Teatrul Național din Cluj, la Teatrul de Nord din Satu Mare, la Opera Română din Timișoara, la Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara, la Teatrul Național din Timișoara. În București, a fost colaborator la Opera Națională, iar din 2001 este actor al teatrului Odeon. Iar la Odeon a ajuns datorită unei mari și îndrăgite actrițe, Carmen Tănase. Citește mai mult pe libertatea.ro.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani