Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
S-a inventat băutura care înlocuiește mâncarea

S-a inventat băutura care înlocuiește mâncarea

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Este plină de substanţe nutritive, vitamine, minerale, şi se spune despre ea că este destinată să înlocuiască micul dejun, prânzul şi cina. Rob Rhinehart, un programator american din Atlanta, este cel care, enervat de faptul că pierdea prea mult timp pregătind micul dejun, prânzul şi cina, zi de zi, a inventat o băutură care să înlocuiască „chinul” lui.

Rob spune că a vrut şi ceva bun pentru o dietă echilibrată, dar cu un aport caloric mult mai redus. Tânărul a denumit băutura  a cărei compoziţie seamănă cu cea a clătitelor, Soylent. Rob spune că o consumă de ceva timp şi că nu s-a săturat de ea. De asemenea, a dezvăluit că nu numai cele trei mese pe zi sunt “vinovate” de crearea băuturii: “Ideea mi-a venit de fapt după ce un prieten de familie s-a îmbolnăvit”.

„Un prieten de familie în vârstă a fost dus la spital după ce slăbise foarte mult. Avea o problemă la un braţ şi s-a aflat în imposibilitatea de a mai găti. M-am întrebat atunci de ce ceva atât de simplu precum mâncarea poate să fie atât de ineficientă. În plus, voiam să găsesc modalitatea de a trăi cât mai iefitin posibil. Am citit multe cărţi de biologie şi am ajuns la concluzia că pentru organismul nostru prea puţin contează dacă primeşte nutrienţii necesari dintr-un morcov sau o pudră!”.

Băutura i-a adus lui Rob foarte multe avantaje din punct de vedere financiar, după cum relatează presa. Zoe Harcombe, medic nutriţionist, nu este de acord cu el, după cum preciza Daily Mail. Zoe spune că băutura conţine doar 1.585 de calorii, “mult prea mic comparativ cu cel considerat a fi sănătos, de 2.079 pentru femei şi 2.606 pentru bărbaţi. În plus, nici nu se compară cu alimentele reale”. Rob este însă de părere că ceea ce a inventat îi face bine: "Mă simt mult mai energic şi mult mai bine decât mă simţeam când mâncam mâncare obişnuită". sursa: evz.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani