Primele semne ale entrocolitei

Primele semne ale entrocolitei

Enterocolita este o afectiune a tractului digestiv, din ce in ce mai frecventa, atat la adulti, cat si la copii. Aceasta este o afectiune provocata in principal de bacterii, ciuperci sau virusuri si se transmite pe cale virala. Se manifesta in general prin diaree, voma si crampe abdominale. Desi de obicei nu este severa, ea poate avea insa repercusiuni grave la sugari sau batrani, deoarece produce deshidratare severa si dezechilibre electrolitice.

Principalele simptome
Enterecolita debuteaza in general brusc si se manifesta prin greata si voma. De cele mai multe ori, apar si crampele intestinale, care sunt foarte puternice, iar uneori sunt insotite de diaree. In cazuri rare, diareea este insotita de urme de sange si mucus. Durerile musculare, balonarea, febra si starea generala de rau, care uneori se manifesta prin oboseala extrema, sunt alte simptome ale enterocolitei. Episoadele de voma si diaree sunt frecvente si pot duce la deshidratare severa, de aceea provoaca stari de slabiciune si epuizare.

Cum se transmite enterocolita
Enterecolita se transmite atat pe cale virala, cat si prin ingerarea de alimente infectate. Infectia se transmite de la o persoana la alta daca aceasta a contractat infectia si nu s-a spalat pe maini. Enterecolita se poate face si din cauza apei, de exemplu prin inotul intr-o piscina contaminata de materii fecale eliminate de o persoana infectata. De asemenea, infectia se poate contracta si in urma contactului cu animale purtatoare ale microorganismului infectios.

Cum se previne enterocolita
Pentru ca se transmite de la o persoana la alta, prima metoda de preventie este spalarea pe maini dupa fiecare scaun. In ceea ce priveste infectiile transmise pe cale alimentara este indicat ca produsele pe care le gatesti sa fie preparate termic corespunzator. La sugari, o modalitate simpla de prevenire o reprezinta alaptarea, insa mama trebuie sa aiba grija la alimentatie. Totodata, este indicat sa acorde o atentie sporita si apei consumate, care trebuie sa provina din sursa sigura, necontaminata. In cazul in care nu este posibil, apa se fierbe si se raceste.

Tratamentul enterocolitei
Enterocolita nu se trateaza cu antibiotic. In primul rand se bea foarte multa apa pentru a corecta pierderea de lichid. Se recomanda consumul de lichide fara zahar, apa plata sau zeama de orez. Utila este si consumarea de saruri de rehidratare, care se gasesc in farmacii. Pentru calmarea durerilor abdominale se pot utiliza antispastice (numai la recomandarea medicului), aplicatii de caldura pe abdomen. sursa: sfatulmedicului.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.