Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Prefectul Costică Macaleți anunţă verificări în spitale

Prefectul Costică Macaleți anunţă verificări în spitale

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

După videoconferinţa susţinută marţi seară de ministrul sănătăţii, Eugen Nicolaescu, prefectul judeţului s-a adresat tuturor directorilor de spital din judeţul Botoşani. În acest context, reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat că va verifica modul în care se cheltuie banul public în sistemul sanitar botoşănean, dar şi cum unităţile spitaliceşti aplică politica pe sănătate a Guvernului de la Bucureşti.

Prefectul Costică Macaleţi a solicitat ca până pe 1 februarie să primească o situaţie detaliată a situaţiei financiare a tuturor spitalelor din judeţ şi să fie informat permanent asupra modului în care se asigură bolnavilor de cancer medicamentele citostatice de care au nevoie.

„Vă rog să aveţi grijă cum comunicaţi. Aşa cum administraţia are grijă de cetăţean, dumneavoastră trebuie să aveţi grijă de pacient. Voi controla cu mare stricteţe aceste lucruri.”, a concluzionat prefectul, adăugând că managerii de spital vor trebui în următoarea perioadă să contureze o strategie de sănătate a judeţului, pe termen mediu şi lung..

Prezent la videoconferinţă din partea Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Gheorghe Sorescu a salutat informaţia transmisă de ministrul Nicolaescu, potrivit căreia, deşi în acest an se vor reduce substanţial investiţiile din sistem, modernizarea maternităţii din Botoşani este una dintre lucrările care, fiind în derulare, va fi finalizată până la sfârşitul anului.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani