Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pericolul ascuns din recipientele de plastic

Pericolul ascuns din recipientele de plastic

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Studiul recent efectuat de cercetatorii de la Texas A&M AgriLife intr-un model preclinic cu privire la bolile intestinale inflamatorii a aratat ca expunerea la BPA, compus gasit in plasticuri policarbonate, poate creste rata mortalitatii si poate agrava simptomele.

„Acesta este primul studiu care arata ca BPA poate avea un impact negativ asupra metabolismului intr-un mod in care a putut fi asociat cu bolile intestinale”, a afirmat Jennifer DeLuca, autoarea studiului. „Desi cauzele pentru acest grup de boli nu au fost determinate, se stie ca expunerile la mediu precum dieta, fumatul, infectiile si substantele toxice sunt factori de risc pentru aparitie”, a adaugat Kimberly Allred, o alta autoare a studiului. „Aici am dorit sa ne concentram atentia asupra efectului pe care BPA-urile le pot avea asupra sanselor aparitiei bolilor intestinale”.

BPA se gaseste in recipientele pentru bautura si mancare, precum sticlele cu apa si pe aceasta cale poate contamina alimentele, ajungand ulterior in corpul uman, relateaza descopera.ro, care citeaza Science Daily. In urma analizelor realizate pe soareci, s-a observat ca nivelul crescut de BPA duce la inflamarea colonului si, mai rau, expunerea la acest compus a dus la cresterea mortalitatii, inrautatind simptomele atunci cand grupul de soareci a fost comparat cu un grup de control.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani