Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pericolele ascunse din hârtia igienică. Acum că știi, o mai cumperi?

Pericolele ascunse din hârtia igienică. Acum că știi, o mai cumperi?

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

În prezent există numeroase tipuri de hârtie igienică pe piață, care diferă destul de mult între ele. Totuși, testele arată că în mai toate sortimentele se găsesc substanțe periculoase pentru organism.

Hârtia igienică reciclată
Este bine de știut că în procesul de reciclare se folosește BPA. Bisfenolul A este un disruptor endocrin, care poate imita caracteristicile hormonului numit estrogen, și s-a demonstrat prin anumite studii pe animale, că poate cauza efecte negative asupra sănătății.

Fără clor
PCF sau ECF, acestea sunt acronimele folosite pentru hârtia igienică despre care se spune că nu este albită cu clor. Asta înseamnă însă că au fost folosiți alți derivați ai clorului pentru a albi fibrele din care hârtia a fost produsă. Acești derivați sunt foarte priculoși. Studiile arată că sunt cancerigeni și sunt, deci, dăunători și pentru organism și pentru mediu.

Cu parfumuri
Hârtia igienică pe care scrie că are în compoziție aloe vera sau vitamia E conține o cantitate semnificativă de uleiuri obținute din petrol sau parafină ceea ce poate reprezenta un pericol pentru organism. Aceste substanțe pot produce arsuri locale.

Hârtia ultra strong
Studiile arată că aceste tipuri de hârtie igienică conțin formaldehidă, responsabilă pentru iritații destul de dure la nivelul pielii. sursa: libertatea.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani