Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
O femeie din Vaslui a murit după o cură de slăbire. Ce combinație ucigașă a făcut cu apa cu lămâie

O femeie din Vaslui a murit după o cură de slăbire. Ce combinație ucigașă a făcut cu apa cu lămâie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Apa cu lămâie în combinație cu bicarbonatul poate duce la perforarea stomacului, atrag atenția specialiștii.

O dietă la îndemâna oricui, recomandată pe mai multe siteuri de specialitate pentru rezultatele „miraculoase" pe care le-ar provoca în lupta cu kilogramele, a băgat o femeie în spital, ducând la o dramă.

Elena Popa, în vârstă de 49 de ani, din judeţul Vaslui, a ajuns la urgenţe cu dureri abdominale severe care au apărut în timp ce urma o cură de slăbire cu apă, lămâie şi bicarbonat de sodiu. Ulterior, în timpul unei intervenţii chirurgicale la care a fost supusă, medicii au descoperit că pacienta avea colonul perforat. După trei săptămâni de la internare, femeia a murit în condiţii suspecte.

Specialiştii au explicat care sunt efectele pe care le provoacă amestecul de lămâie cu bicarbonat de sodiu asupra aparatului digestiv. Iuliana Cocean, inginer chimist în Laboratorul de Optică a Atmosferei, Spectroscopie şi Laseri de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, a precizat că bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este o substanţă tampon, un amfoteric, care poate reacţiona atât cu bazele, cât şi cu acizii. Folosit ca anti-acid pentru afecţiuni gastrice, bicarbonatul de sodiu interacţionează cu acidul clorhidric din stomac şi formează sare (NaCl), dioxid de carbon (CO2) şi apă.

„Dioxidul de carbon este sub formă de bule de gaz şi - pentru a înţelege fenomenul – acesta este similar cu cel al producerii sifonului sau a apelor carbogazoase când se barbotează CO2 în apă. Gazul astfel format este, de obicei, eliminat prin eructaţie (n.r. râgâit)", a punctat inginerul chimist. Potrivit acestuia, în cazul amestecului de bicarbonat de sodiu şi zeamă de lămâie se produce o reacţie cu efervescenţă puternică.

Pe de altă parte, profesorul Ştefan Georgescu, chirurg generalist, director medical la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, a precizat că modificările conţinutului digestiv în anumite situaţii poate provoca perforaţia unui segment din tractul digestiv, scrie Adevarul.ro.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani