Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Nu mai mâncați acest tip de pâine! Crește riscul de cancer. Pericol major

Nu mai mâncați acest tip de pâine! Crește riscul de cancer. Pericol major

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Specialiștii avertizează. Mare atenție la acest aliment pe care îl consumi zilnic. Crește riscul de cancer. Pe lângă acesta și alte alimente iubite de români și consumate cu regularitate pot pune sănătatea în pericol. Despre ce alimente este vorba?

Cercetătorii de la Universitatea din Texas au descoperit, în urma unui studiu, că alimentele cu indice glicemic ridicat cresc riscul de cancer pulmonar cu 49%. Unul dintre aceste alimente, consumat în cantități mari printre români, este pâinea albă. Mai exact, este vorba despre cerealele rafinate care intră în componența pâinii albe. Odată asimilate de corp, acestea duc la creșterea cantității de zahăr din sange și ridicarea nivelului de insulină, factori despre care se crede că favorizează dezvoltarea celulelor canceroase.

Așadar, pâinea albă cauzează cea mai mare creștere a nivelului de glucoză din sânge. În plus, substanțele chimice care determină creșterea nivelului de zahăr din sânge sunt folosite, la un loc cu glucoza, de celulele canceroase pentru a-și alimenta dezvoltarea.

Ce alte alimente sunt de evitat?
Cafeaua, ceaiul, ciocolata sau alte băuturi calde ar trebui evitate. Conform agenției OMS pentru cancer, consumul de băuturi cu temperaturi foarte ridicate ar crește riscul de cancer esofagian, potrivit Voxbiz.ro.

De asemenea, specialiștii au tras un semnal de alarmă și în ceea ce privește o anumită substanță ce se regăsește în alimentele prăjite. Este vorba despre acrilamidă. Aceasta se formează atunci când un aliment care conține amidon sau zahăruri este încălzit la mai mult de 120 ° C. Așa cum se întâmplă în cazul cartofilor prăjiți dar și cipsurilor.

Specialiștii recomandă să evitați consumul de alimente modificate genetic, iar alimentația să fie mai ecologică.

Un alt aliment iubit de români este carnea pe grătar. Însă, potrivit anumitor studii se pare că ar putea fi legată de cancerul pancreatic, renal și chiar de sân.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani