Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Medicamentele care îți pot declanșa ulcer stomacal

Medicamentele care îți pot declanșa ulcer stomacal

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

In ultimul timp, cercetatorii sustin ca principalii vinovati pentru aparitia ulcerului stomacal sunt infectia cu Helicobacter Pylori, dar si abuzul de antiinflamatoare nesteroidiene. Ulcerul este una dintre bolile des intalnite si care se acutizeaza ca manifestare primavara.

Ulcerul stomacal este o leziune care se dezvolta pe mucoasa digestiva a stomacului sau a duodenului, fiind provocata de sucurile gastrice acide. Leziunea care apare in mucoasa stomacului se numeste ulcer gastric, iar cea care apare in mucoasa duodenului poarta numele de ulcer duodenal. Medicii sustin ca principala cauza de aparitie a ulcerului este dezechilibrul dintre propriul mecanism de aparare al mucoasei digestive si factorii nocivi ce o agreseaza.

O multime de factori nocivi pot declansa ulcerului. Astfel, infectia cu H. pylori (in peste 50% dintre cazuri), tratamente de durata cu antiinflamatoare nesteroidiene, stresul puternic, ereditatea, hiperaciditatea sau afectiunile care cresc aciditatea gastrica, precum ciroza, bolile pulmonare cronice, insuficienta renala cronica, pancreatita cronica.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani