Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Medic botoşănean așteptat la o prestigioasă Conferinţă ştiinţifică la Atena

Medic botoşănean așteptat la o prestigioasă Conferinţă ştiinţifică la Atena

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

A V-a Conferinta stiintifica anuala a Societatii Europene de Medicina de Familie urmeaza sa aiba in program si lucrarea unui medic botosanean, la sectiunea postere.

Este vorba de o lucrare elaborata pe baza observatiilor in practica medicala desfasurata in sistem privat la Botosani si Neamt de medicul Sofica Bistriceanu. Conferinta ce va avea loc la Atena in perioada 6-7 septembrie este dedicata observatiilor facute in studii privind bolile cardiovasculare.

Sofica Bistriceanu face parte din grupul cu masterclass in bolile cardiovasculare, din cadrul Societatii Europene de Medicina de Familie. Asta dupa ce, alte doua lucrari pe aceeasi linie i-au fost acceptate in anii trecuti la manifestari stiintifice internationale ale grupului cu masterclass in bolile cardiovasculare.

„Fac parte din acest grup ca rezultat al lucrarilor prezentate pana acum cu date din teza de doctorat pe linie de diabet, diabetul avand conexiuni cu bolile cardiovasculare. Prima lucrare a fost acceptata la Lisabona in 2010, la Conferinta Europeana, a doua la Berlin in 2011 si sper sa pot prezenta si in aceasta toamna lucrarea selectata, pe care o consider de mare interes pentru bolile cardiovasculare, mai ales la persoanele in varsta. Lucrarea demonstreaza semnificatia valorii vietii emotionale pentru functia cardiaca”, a declarat medicul Sofica Bistriceanu.

Sursa: Evenimentul de Botosani


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani