Lista alimentelor pe care trebuie să le ocoleşti sau, din contră, să le consumi zilnic la micul dejun pentru o sănătate de fier!

Lista alimentelor pe care trebuie să le ocoleşti sau, din contră, să le consumi zilnic la micul dejun pentru o sănătate de fier!

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar nu toate alimentele sunt indicate pe stomacul gol! Dacă unele produse sunt excelente pentru micul dejun, altele trebuie ocolite.

Sucurile dulci – Cresc glicemia, intensificând senzaţia de foame şi încurajând pofta de dulciuri.

Sucurile carbogazoase – Afectează mucoasa stomacului, reducând vascularizarea şi întârziind digestia.

Roşiile – Evită să consumi roşii la micul dejun dacă suferi de ulcer sau reflux gastrointestinal, deoarece conţin acid tanic şi cresc aciditatea corpului.

Citricele – Aceste fructe irită stomacul şi esofagul.

Produsele de patiserie fragedă – Drojdia conţinută de aceste produse încurajează problemele de stomac, indigestiile şi flatulenţa.

 Iată şi lista alimentelor ideale pentru micul dejun:

Hrişca – Făina de hrişcă este bogată în proteine, fier şi vitamine. O poţi folosi la prepararea de clătite, vafele, batoane dulci, etc.

Germenii de grâu – Sprijină digestia, şi numai două linguri furnizează 10% din doza zilnică necesară de acid folic şi 15% din DZR de vitamina E.

Terciul de mălai – Este săţios, ţine de foame, detoxifiază corpul şi reface flora intestinală benefică.

Cerealele integrale (fără drojdie) – Sunt bogate în carbohidraţi complecşi, aşa că sunt ideale pentru prepararea de clătite, vafele şi toast.

Ouăle – Sunt extrem de benefice pentru sănătate şi sunt săţioase, aşa că ţin de foame.

Nucile – Sunt bogate în proteine şi grăsimi sănătoase, aşa că refac echilibrul pH-ului din stomac şi ameliorează ulcerele gastrice.

Coacăzele – Au un aport caloric scăzut, dar conţin numeroşi nutrienţi. Coacăzele sprijină memoria, reglează tensiunea arterială şi accelerează metabolismul.

Fulgii de ovăz – Protejează mucoasa stomacală de efectul coroziv al acidului clorhidric (sucul gastric). Fulgii de ovăz sunt bogaţi în fibre, nutrienţi şi vitamine, reglează nivelurile colesterolului şi accelerează metabolismul. sursa: secretele.com

Stirea anterioara

Cum și-a căpătat Diana Munteanu renumele de babă teroristă Fostul iubit a făcut-o de râs în tot orașul

Stirea Urmatoare

Autorități puse în alertă după ce un copil a rămas blocat într-un apartament din Dorohoi. Pompierii au intervenit cu autoscara - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.