Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Leguma care omoară bacteria helicobacter pilori, cea care cauzează ulcerele

Leguma care omoară bacteria helicobacter pilori, cea care cauzează ulcerele

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Broccoli este o leguma din familia cruciferelor ce se utilizează foarte des în alimentaţie. Are o valoare nutritivă şi alimentară ridicată, şi de asemenea un conţinut bogat în glucide, vitamine şi săruri minerale.

Broccoli – proprietăți
Această legume miraculoasă are un conținut foarte sărac în grăsimi saturate și colesterol (tinde către zero), fiind un aliment ideal în dietele de slăbire.

Broccoli este foarte bogat în vitamina C, acid folic, vitaminele A, B1, B2. B3, B6, fier, magneziu, calciu, potasiu și zinc.

Alcătuit în procent de 90% din apă, broccoli este plin de nutrienți esențiali pentru viață. Un mic buchet de broccoli are mai multe fibre decât o cană de paște integrale și mai multă vitamina C decât 2 portocale.

Broccoli – beneficii
Broccoli oferă multe beneficii pentru sănătate. Datorită compoziției sale de sulforafan, este considerat alimentul numărul unu de lupta împotriva cancerului. Această compoziție dă semnal genelor noastre să stimuleze producția de enzime care detoxifiază potențialele produse cu compoziție ce poate cauza cancerul. Sulforafanul omoară și bacteria helicobacter pilori, cea care cauzează ulcerele.

Vitamina C și beta-carotenul din broccoli protejează ochii de cataractă și păzesc celulele de atacul radicalilor liberi care afectează memoria.

Broccoli este indicat în dietele pentru detoxifiere prin fitonutrienţii care se găsesc în această legumă, deoarece timit un semnal genelor pentru a crește producția de enzime implicate în detoxifiere, proces prin care organsimul elimină reziduurile.

Prin cantitatea importantă de fibre solubile, bloccoli ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) din organism.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani