Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Leguma care distruge celulele maligne în câteva ore

Leguma care distruge celulele maligne în câteva ore

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Rubarba este o planta ce contine un pigment capabil sa inhibe o proteina care ajuta la cresterea tumorilor canceroase, demonstreaza un studiu realizat de cercetatorii de la scoala de Medicina a Univrsitatii Emory din Statele Unite.

Pentru acest studiu, publicat in revista Nature cell biology, cercetatorii americani au adaugat o forma concentrata din acest pigment in celulele afectate de cancer. Ei au constatat ca 50% din celulele maligne mor in doua zile. O alta forma modificata a acestui pigment a fost, apoi, injectata rozatoarelor grefate cu celule tumorale umane. S-a observat o incetinire a cresterii cancerului pulmonar dupa 11 zile.

Rubarba este o planta cunoscuta perntru proprietatile ei deosebite in facilitarea tranzitului gratie continutului bogat fibre ( 2 grame la 100 de grame de planta). Rubarba este eficienta in eliminarea toxinelor, este valoroasa pentru aportul de vitamina C si potasiu, fiind recomanda in special femeilor la menopauza.

Radacina de rubarba este bogata in fosfor, care consolideaza sistemul osos si dantura si este foarte concentrata in calciu: 86 mg la 100 g.

Rubarba proaspata este indicata persoanelor suferinde de hipercolesterolemie (colesterol mare). Studiile indica faptul ca tulpinile de rubarba consumate zilnic, timp de patru saptamani, pot scadea colesterolul total cu 8%, iar colesterolul LDL (colesterolul rau) cu 9%. sursa: sanatate.bzi.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani