Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Iată din ce sunt făcute pungile de popcorn la microunde. Nu vei mai cumpăra niciodată aşa ceva!

Iată din ce sunt făcute pungile de popcorn la microunde. Nu vei mai cumpăra niciodată aşa ceva!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Când ne uităm la un film ronţăim cu plăcere popcorn. Pentru că se face mai uşor, de cele mai multe ori preferăm popcornul la microunde şi nu alegem porumbul clasic de floricele. Însă, nimeni nu îşi poate imagina cât de periculos este acesta pentru sănătatea noastră.

Persoanele care lucrează în fabrici de ambalat popcorn au dezvoltat, în timp, o formă extrem de rară de cancer pulmonar din cauza fumului inhalat. Sigiliul pungilor conţine acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanţă care produce alte forme de cancer sau infertilitate. În plus, popcornul preparat la cuptorul cu microunde are un conţinut extrem de ridicat în grăsimi rele şi sodiu. În schimb, cel făcut în casă, după metoda „tradiţională”, este un aliment sănătos.

Dacă citim eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata că ingredientele regăsite în ea nu se limitează doar la boabe de porumb şi sare. Majoritatea conţine ulei de soia parţial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi trans, precum şi alte tipuri de grăsimi nesănătoase.

De departe, însă, cele mai periculuase sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi.

Mai mulţi medicii au ajuns la concluzia că popcornul la microunde ne afectează sănătatea după ce au dignosticat cu diverse boli mai mulţi pacienţi care consumau zilnic mai multe pungi de floricele cu diverse arome. Sursa: realitatea.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani