Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Grupa de sânge îți influențează sănătatea. Iată cum!

Grupa de sânge îți influențează sănătatea. Iată cum!

Categorie : Sanatate

Iată, așadar, cum îți influnțează grupa de sânge starea de sănătate și la ce comportamente ești predispus!

Predispoziția la mușcăturile de țântar
Persoanele cu grupa de sânge 0 sunt de două ori mai predispuse la mușcăturile de țânțar decât restul grupelor, arată un studiu realizat în Japonia. În schimb, indivizii cu această grupă de sânge sunt mai puțin susceptibili de a suferi de cele mai grave forme de malarie.

Bacteriile din intestine
Cercetătorii europeni au descoperit că speciile de bacterii din tractul digestiv se împart în trei categorii diferite, în funcție de grupa de sânge, deși această teorie nu a fost dovedită.

Totuși, o echipă de cercetători din Finlanda a descoperit câteva corelații între grupa de sânge și tipul bacteriilor prezente în intestine. Implicațiile ar fi cu adevărat uriașe în măsura în care un medic ar putea determina ce fel de tulpini de bacterii locuiesc în intestin în funcție de tipul grupei de sânge, astfel că el ar putea face recomandări mai precise de dietă și tratament.

Grupa de sânge și alcoolismul
În anii '70-'80, mai multe studii făceau referire la grupa de sânge A și o predispoziție mai crescută către alcoolism, în timp ce descoperirile recente par să confirme aceste teorii. În plus, se pare că moștenirea genetică poate determina cu până la 50% riscul de alcoolism, potrivit Institutului Național pentru Sănătate (SUA).

Rezistența la stres
În cazul grupei de sânge 0, se pare că nivelul hormonului de stres din organism - cortizolul - este mult mai ridicat, ceea ce poate determina îmbătrânirea prematură și mâncatul pe fond nervos.

Temperamente în funcție de grupa de sânge
Persoanele cu grupa de sânge A sunt mai predispuse tulburărilor și comportamentelor de tip obsesiv-compulsiv, arată un studiu publicat în revista Neuropsychobiology, în timp ce cercetătorii japonezi au asociat această grup de sânge cu trăsături precum persistența, stabilitatea și hărnicia. Sursa: Clicksanatate.ro





ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani