Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ești dependent de telefonul mobil? Trebuie să citeşti asta

Ești dependent de telefonul mobil? Trebuie să citeşti asta

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Odata cu omniprezentul telefon inteligent apare si asteptarea si oportunitatea de a fi disponibil la orice ora din zi si din noapte. Nu mai exista cutuma ca un angajat sa fie sunat numai in orele de munca. Nu mai exista vacante in care sa te rupi de toti si de toate. Ne putem contacta oriunde la orice ora. Tocmai de aceea, intimitatea ta este data peste cap. Mobilele ne invadeaza in timpul meselor si, mai rau, chiar si dormitorul. Teoretic, aceste dispozitive ar trebuie sa le usureze oamenilor viata si sa le creasca productivitatea.

Potrivit unor studii realizate de catre Universitatea Harvard, inchiderea mobilului dupa orele de munca creste productivitatea si nu o scade. In acest caz se pune problema cum isi pot separa oamenii vieta profesionala de cea personala. Cum se pot stabili ore in care esti disponibil si altele in care esti dedicat exclusiv familiei? Cum poti stabili o relatie sanatoasa cu telefonul mobil?

Iata cateva idei care te-ar putea ajuta.

Aminteste-ti ca mobilul te ajuta sa stai conectat cu lumea exterioara, insa decizia este a ta
Tu esti cel care alege sa raspunda la email sau la telefon. Este adevarat ca smartphone-ul face lucrurile mai usoare, insa nu uita ca nu el este vinovat pentru ca muncesti tarziu. Inaintea acestui dispozitiv, PC-urile erau blamate pentru orele suplimentare. Poate ca ar trebui sa-ti amintesti ca intotdeauna vor exista obiective de atins, insa ar trebui sa existe mereu echilibru intre job si viata personala. Dependenta de mobil poate fi un semn ca exagerezi cu munca.

Nu invita lumea intreaga in dormitorul tau
Folosirea mobilului inseama conectarea cu ceilalti oameni. Insa daca exista un loc in care nu ai invita strainii, atunci nu ar trebui sa o faci nici prin intermediul telefonului. Probabil ca nu ai invita intreaga lume in patul tau. Dormitorul ar trebui sa fie locul unde faci sex si te odihnesti. Asa ca lasa mobilul la usa dormitorului.

Inchide-l daca nu-l folosesti
Rezista tentatiei de a-l folosi daca nu ai cu adevarat nevoie de el. Daca ai iesit la un picnic cu prietenii sau esti pe bicicleta, atunci ar trebui sa telefonul cu tine insa tine-l inchis. In acest fel il poti folosi in situatii de urgenta, insa nimeni nu te poate deranja. Sursa: Sfatulparintilor.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani