Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Doctorul Gabriel Oprişanu a obţinut banii pentru medicii de la Spitalul de Psihiatrie

Doctorul Gabriel Oprişanu a obţinut banii pentru medicii de la Spitalul de Psihiatrie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Managerul Spitalului de Psihiatrie, doctorul Gabriel Oprişanu a reuşit să obţină, de la Casa Judeţeană de Asigurări Sociale (CJAS), o suplimentare a bugetului pentru unitatea spitalicească pe care o conduce. Astfel, în condiţiile noului buget, medicul Oprişanu a declarat că va putea menţine personalul medical, la nivelul actual de salarizare.

Iniţial CJAS alocase o sumă insuficientă pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare, ceea ce ar fi implicat disponibilizări de personal sau reduceri de salarii. Medicul Oprişanu a acuzat atunci politizarea bugetului, afirmând că mai degrabă îşi va da demisia decât să dea medicii afară. În cele din urmă, CJAS a revenit asupra deciziei şi a suplimentat bugetul Spitalului de Psihiatrie.

Gabriel Oprişanu, candidat PSD pentru Primăria Botoşani, a apreciat deschis decizia CJAS: „Salut faptul că, de această dată, preşedintele Casei Judeţene de Sănătate, doamna Rodica Huţuleac, nu a întins coarda politică mai mult decât era cazul şi a dat prioritate medicilor şi pacienţilor de la Spitalul de Psihiatrie”.

Conform bugetului actual, medicul Oprişanu va putea menţine toate locurile de muncă existente, iar salariile de bază ale personalului medical vor rămâne la acelaşi nivel. Singurele diminuări vor fi operate la nivelul unor sporuri salariale, însă sumele reduse nu vor fi semnificative. În opinia sa, doctorul Gabriel Oprişanu consideră că nu a obţinut un succes personal, dar că „putem vorbi despre o victorie a medicilor împotriva unui sistem virusat deseori de intervenţiile politice”.

Mai multe spitale din Botoşani se confruntă în această perioadă cu criza banilor pentru salarii, sumele alocate de CJAS la renegocierea contractelor pentru serviciile medicale fiind insuficiente până la sfârşitul anului.

Gabriel Oprişanu a criticat, în repetate rânduri, reforma din sistemul sanitar şi jongleriile politice care se fac sub paravanul acesteia, el opunându-se şi politicii de comasare a spitalelor care a dus la desfiinţarea a trei unităţi spitaliceşti din judeţul Botoşani, respectiv, Spitalul Darabani, Spitalul Truşeşti şi Sanatoriul Guranda.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani