ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
De ce vinul roșu agravează durerile de cap?

De ce vinul roșu agravează durerile de cap?

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Vinul rosu este una dintre cele mai consumate bauturi, iar lumea poate fi impartita cu usurinta in doua. Sunt persoane care pot bea o sticla intreaga fara sa aiba vreo problema, iar altele simt dureri de cap de la un singur pahar. Migrenele aparute dupa ce este baut vinul rosu sunt o enigma care pare a fi elucidata dupa studiul substantelor din bautura.

In primul rând este nevoie de stabilirea diferentelor dintre durerea de cap provocata de vinul rosu si mahmureala. In cazul mahmurelii apar durerile de cap, ametelile, starile de voma, setea excesiva, senzatia de gura uscata, oboseala, crampele musculare. Toate acestea vin pentru ca organismul nostru digera alcoolul, potrivit publicatiei Scientific American vinul este una dintre bauturile care poate da mahmureli severe.

Durerea de cap aparuta in urma consumului de vin rosu este diferita de cea data de mahmureala. Diferenta majora este ca apare imediat ce alcoolul este ingerat. Nici nu apuci sa bei mai mult, ca sa ajungi la mahmureala. Vinurile contin cantitati diferite de sulfiti care sunt folosite pe post de conservanti, dar si cu rol de antioxidanti si proprietati antimicrobiene. In Uniunea Europeana cantitatea pe care un producator o poate folosi este limitata in functie de tipul de vin. Pentru vinul dulce este permisa cea mai mare cantitate, in schimb ce vinul rosu ar trebui sa aiba cel mai mic nivel de sulfiti. Majoritatea crede ca acestia sunt vinovati pentru durerile de cap, insa nu exista dovezi stiintifice in acest sens.

Medicul Lawrance Newman, de la NYU Langone Medical Center, a declarat pentru revista SELF ca vinovati pentru migrene sunt taninii prezenti in coaja strugurilor si in sâmburii acestora. Vinul rosu are o concentratie mare de tanini, mai ales ca strugurii sunt lasati la fermentat cu tot cu coaja. Solutia ar fi ca persoanele care nu pot procesa aceste substante ce apar in mod natural sa aleaga un vin care nu este foarte inchis la culoare. O alta varianta ar fi sa bea doua cesti de cafea inainte de a consuma vin rosu sau sa consume o cantitate suficienta de apa. Sursa: gustarte.ro

Etichete: , , , , , ,
ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani