Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dacă tai un pepene roşu şi are o gaură în interior, aruncă-l imediat! Iată care este motivul

Dacă tai un pepene roşu şi are o gaură în interior, aruncă-l imediat! Iată care este motivul

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Pepenii roșii au început deja să fie omniprezenți pe tarabele din piețe. Dar în momentul în care cumpărăm aceste fructe trebuie să fim foarte atenți. Este neplăcut când ajungem acasă, iar pepenele nu are deloc gustul la care ne așteptam.

Dacă tai un pepene în două și vezi că are o crăpătura în miez, aruncă-l imediat la gunoi. În ultimii ani, profitând de cererea mare, mulți agricultori au ajuns să folosească îngrășăminte chimice nocive pentru a le acceleră creșterea și a-i face mai mari și mai arătoși. Dacă tăiați pepenele în jumătate, veți observă că cei măriți artificial au o crăpătura în miez, potrivit stirilekanald.ro.

Pentru a alege un pepene potrivit, trebuie să luăm în calcul câteva lucruri, printre care se număra forma, aspectul sau chiar culoarea codiţei.

Ridici pepenele. Fie că este mic sau mare, un pepene trebuie să fie greu pentru mărimea lui. Așadar, dacă vei avea de ales între doi pepeni de aceeași mărime, optează pentru cel mai greu!

Caută-i punctul galben. Punctul de coacere se află în partea opusă cozii și trebuie să fie neapărat galben. Dacă este verde sau alb, înseamnă că pepenele nu este copt.

Bate cu degetul în pepene. Dacă se aude un sunet gol în interiorul său, pepenele este cu siguranță copt!

Uită-te la codiță. Dacă această este uscată, înseamnă că pepenele a fost cules de multe zile. Așadar, optează pentru pepenii care au coada încă verde.

Observă-i formă. În general, un pepene bun are o formă simetrică, ovală sau rotundă. Pepenii deformați sau turtiti la un capăt trebuie evitați!

Fii atent la coajă. Coajă unui pepene trebuie să fie cât mai lucioasă. Acest lucru indică faptul că pepenele a ajuns la maturitate.

Etichete: , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani