Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dacă aveţi în casă unul din aceste obiecte în casă, aruncaţi-l imediat

Dacă aveţi în casă unul din aceste obiecte în casă, aruncaţi-l imediat

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Fiecare dintre noi ştie: pentru a avea parte de o atmosferă sănătoasă în casă, trebuie respectate nişte reguli elementare de igienă. Curăţenia şi ordinea sunt, fără îndoială, factorii primordiali în acest sens.

Periuţa de dinţi
Acest obiect de igienă personală depozitează o mulţime de bacterii cu care vă ciocniţi zilnic şi care probabil dăunează sănătăţii dinţilor dvs. Pentru a preveni apariţia bolilor stomatologice, schimbaţi periuţa de dinţi la fiecare 3 luni, precum şi după vindecarea de gripă, ARI etc.

Perna
Nu e vorba de faţa de pernă, ci de însăşi perna şi umplutura sa. Odată cu trecerea timpului aceasta devine purtător de microorganisme patogene. Chiar dacă spălaţi regulat perna, ea continuă să fie un obiect periculos pentru sănătatea dvs., de aceea vă recomandăm să o schimbaţi la fiecare 3 ani.

Buretele pentru duş
Acesta e un alt obiect de risc maxim. Intrând în contact cu microparticulele de epiteliu şi tot felul de murdărie şi aflându-se mereu într-un mediu cu umiditate ridicată, buretele pentru duş este o sursă de bacterii ce se înmulţesc în continuu atât pe suprafaţa sa, cât şi în interior. Buretele trebuie schimbat la fiecare 3 săptămâni, spălându-l şi uscându-l bine după ce faceţi baie.

Rujul
Dat fiind că produsele cosmetice intră în contact direct cu organismul nostru, ele devin un mediu perfect pentru înmulţirea bacteriilor. Pentru a preveni dezvoltarea infecţiilor, respectaţi întotdeauna condiţiile de păstrare a produselor cosmetice şi urmăriţi să nu fie depăşit termenul de valabilitate. Rujul trebuie schimbat la fiecare 2 ani.

Pudra de faţă
După cum am subliniat mai sus, produsele cosmetice care intră în contact direct cu piele prezintă un pericol pentru sănătatea ei. De aceea recomandarea noastră este să schimba pudra de faţă la fiecare 18 luni.

Oja
Unghiile necesită mereu o îngrijire deosebită. Respectiv produsele cosmetice trebuie să fie de o calitate corespunzătoare. Oja trebuie înlocuită în fiecare an, căci odată cu timpul ea poate deveni toxică.

Fardul de pleoape
Schimbaţi-l o dată pe an pentru a evita pătrunderea infecţiilor în mucoasa oculară.

Rimelul
Schimbaţi-l cel puţin la ficare 3 luni chiar dacă nu observaţi o schimbare a consistenţei rimelului.

Produsele pentru contur de ochi
Dacă preferaţi varianta lichidă, ea trebuie înlocuită la fiecare 3 luni. Dacă aveţi creion, e suficient să schimbaţi ascuţitoarea cu aceeaşi frecvenţă.

Suprafeţele deteriorate din teflon
Orice obiecte de bucătărie cu suprafeţe deteriorate trebuie înlocuite imediat, îndeosebi dacă e vorba de suprafeţe din teflon. Fie zgârietura cât de mică, trebuie să încetaţi imediat să mai utilizaţi tigaia. Pe lângă bacteriile care se dezvoltă în locurile cu defect, suprafeţele deteriorate din teflon devin foarte cancerigene în timpul pregătirii bucatelor. De aceea nu ezitaţi să scăpaţi cât mai repede de astfel de veselă!

Cârpele şi bureţii de spălat vase
Acestea depozitează tot soiul de infecţii şi bacterii. Schimbaţi-le neapărat măcar o dată pe lună.

Hainele de casă
Cu toţii avem hainele preferate pe care le purtăm prin casă. Vârsta lor poate trece şi de 10 ani… Dar îndemnul nostru este să puneţi mai mult preţ pe sănătate decât pe hainele îndrăgite. Asemenea cearşafurilor, hainele pe care le purtaţi mereu absorb pentru totdeauna particule de transpiraţie, murdărie, epiteliu ş.a.m.d. Mărturie a acestui fapt este schimbarea mirosului hainelor vechi. sursa: Perfect-ask.com

Etichete: , , , ,
ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani