Cum pregăteşti cea mai bună cafea la ibric

Cum pregăteşti cea mai bună cafea la ibric

Nu ai descoperit încă reţeta perfectă pentru cafeaua mult visată? Ţine cont de câteva reguli şi vei fi încântată de rezultat!

Ingrediente
cafea măcinată
apa
zahăr
arome(opţional)

Mod de preparare: Ca să obţii cafeaua perfectă pentru dimineţi somnoroase, foloseşte un ibric, o cafea măcinată de calitate şi puţin zahăr, de preferat brut.

Proporţiile sunt foarte importante, aşa că pentru o ceaşcă obişnuită ar trebui să folosim aproximativ 170-180 ml apă şi 2 linguriţe de cafea.

Pentru ibric, cafeaua trebuie să fie măcinată fin şi de preferat chiar înainte de a o pune la fiert.

Pune cafeaua în ibric înainte ca apa să dea în clocot, astfel îşi va păstra mai bine aroma. Focul trebuie să fie mic.

Zahărul se utilizează în funcţie de preferinţe, însă pentru un gust mai intens el poate fi adăugat în timpul fierberii, nu după ce ai oprit focul. Poţi înlocui zahărul cu miere, după ce o torni în ceşti.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.