Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce să mănânci ca să previi căderea părului? Recomandările specialistului!

Ce să mănânci ca să previi căderea părului? Recomandările specialistului!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Află de la celebrul Dr. Oz ce ar fi bine să mănânci ca să previi căderea părului! Include aceste alimente în dietă ca să ai un păr strălucitor și sănătos!

Poate crezi că un șampon potrivit, o mască hidratantă sau o nouă coafură pot să te ajute să împiedici căderea părului. Potrivit celebrului Dr. Oz, aceste lucruri pot să te ajute în mică măsură, în schimb contează mult mai mult ce mănânci. O dietă bogată în proteine și grăsimi sănătoase constituie unul dintre cele mai bune remedii pentru a preveni căderea părului.

În emisiunea sa ”The Dr. Oz Show”, celebrul moderator recomandă o listă cu alimentele pe care trebuie să le consumi dacă vrei să previi căderea părului și să ai o podoabă capilară sănătoasă. Iată care sunt aceste alimente:

1. Somon
Furnizează corpului o cantitate foarte mare de grăsimi omega-3, precum și proteine care întăresc firul de păr și îl hrănesc de la rădăcină. Acizii grași omega-3 hidratează scalpul, reduc reacțiile inflamatorii și împiedică uscarea excesivă a părului. Potrivit specialistului, ar fi bine să consumi somon de 2-3 ori pe săptămână.

2. Ouă
Sunt considerate printre cele mai bune surse de nutrienți. Ouăle furnizează proteine, fier, omega-3 și zinc, o mulțime de nutrienți care sunt esențiali pentru sănătatea părului. Dacă mai adăugăm și faptul că ouăle sunt o sursă excelentă de biotină care este cel mai important nutrient pentru un păr sănătos, atunci cred că ai toate motivele să le incluzi în alimentația ta. Specialistul susține că trebuie să consumi oul integral, deoarece în gălbenuș se găsește cantitatea cea mai mare de biotină.

3. Avocado
Un alt aliment cu efecte benefice asupra părului este avocado, o sursă excelentă de grăsimi sănătoase. Aceste grăsimi bune păstrează strălucirea părului și întăresc firul, prevenind căderea. Avocado amestecat cu puțin ulei de cocos se transformă într-o mască nutritivă pe care o poți aplica săptămânal pe păr.

4. Spanac
Trebuie să îl incluzi în alimentația zilnică, deoarece frunzele proaspete de spanac furnizează clorofilă care curăță sângele, precum și nutrienți importanți pentru sănătatea părului.
De asemenea, spanacul este o sursă bună de fier, un mineral important pentru că lipsa de fier determină o circulație a sângelui deficitară la nivelul scalpului. Consumând cu regularitate spanac te asiguri că asiguri un aport însemnat de fier și vei preveni căderea părului.
În plus, toate verdețurile sunt bogate în vitamina A care stimulează producerea uleiurilor naturale care protejează părul, precum și în vitamina C care ajută la formarea colagenului.

5. Migdale
Au o cantitate mare de grăsimi omega-3 și proteine, o combinație excelentă care ajută la menținerea unui păr sănătos și la prevenirea căderii lui.
Dacă mănânci migdale vei furniza părului vitamina E și biotină, elemente care întăresc firul de păr și previn căderea lui.

6. Cartofi dulci
Sunt recomandați în locul cartofilor obișnuiți, deoarece au multă vitamina C care este importantă pentru producția de colagen.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani