Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce nu știai despre sucul de portocale

Ce nu știai despre sucul de portocale

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Ador sucul de portocale. Cred ca este cel mai consumat tip de suc de fructe din lume, micul dejun nefiind la fel de bun fara un pahar plin de suc proaspat, pregatit sa imi dea energia fiecarei zile. Expertii americani avertizeaza asupra nocivitatii sucului de fructe asupra dintilor, mai exact asupra smaltului acestora, aceste bauturi putand produce "daune" danturii cu pana la 84%.

Studiile de ultima ora arata ca sucurile de fructe, in special cel de portocale, ataca dur smaltul dintilor, “stergandu-l” pur si simplu de pe suprafata acestora, din cauza aciditatii. Dr. Yan – Fang Ren de la Universitatea Centrului Medical Rochester din New York intareste aceasta idee, el facand aceasta descoperire dupa analiza prealabila a produselor de inalbire a dintilor din comert si a puterii pe care o au asupra efectelor acidului. Cercetatorii au constatat faptul ca efectul peroxidului de hidrogen, cel mai des intalnit ingredient din produsele de ingrijire a dintilor, are efect de numai 6% in fata “dezastrului” provocat de aciditate, adica un procent insignifiant, conform declaratiilor specialistilor.

De aceea, specialistii recomanda diminuarea consumului acestor tipuri de bauturi, mai ales in randul copiilor si savurarea lor in timpul mesei. O alta solutie ar fi sa il consumama in asa fel incat sa nu intre in contact direct cu dantura. Cea mai simpla solutie in acest caz ar fi utilizarea unui pai pentru a sorbi sucul din pahar. In acest fel lichidul nu ar mai intra in contact cu dantura si ara ajunge sa fie inghitit imediat ce a fost sorbit din pahar.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani