Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce nu se știe despre banalul Nurofen

Ce nu se știe despre banalul Nurofen

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Piaţa de OTC-uri (medicamentelor eliberate fără rețetă) a ajuns la peste 1,9 miliarde de lei anul trecut, potrivit datelor de cercetare de piaţă Euromonitor. Cel mai vândut medicament fără reţetă este Nurofen, cu vânzări de 207 mil. lei anul trecut şi o cotă de piaţă de 10,7%, informează ZF.

„În ultimii ani a crescut interesul populaţiei pentru prevenţie şi întreţinerea stării de sănătate. Compania Biofarm vizează lărgirea portofoliului prin dezvoltarea şi fabricarea de produse noi, ţinând cont de evoluţia continuă a pieţei farmaceutice din România şi nu numai, de incidenţa şi prevalenţa diferitelor patologii în populaţia generală. Portofoliul companiei Biofarm este bazat pe nevoile pieţei“, au răspuns reprezentanţii Biofarm pentru ZF.

Din portofoliul companiei româneşti prezentă cu două medicamente în top cinci cele mai vândute OTC - Colebil şi Triferment, 51% este reprezentat de medicamentele fără reţetă.

În piaţa de OTC-uri concurează companii precum Reckitt Benckiser, Biofarm, GSK, Sanofi sau Sun Pharmaceutical Industries, care deţin în total o cotă de piaţă de peste 40%.

Etichete: , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani