Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cât de murdară este apa din piscine: statisticile care te fac să stai acasă

Cât de murdară este apa din piscine: statisticile care te fac să stai acasă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Rezultatele unui studiu recent făcut pe apele din piscinele publice s-ar putea să te descurajeze să mai mergi la ștrand. Problema educației oamenilor te expune la mai multe probleme decât crezi, iar clorul nu este soluția.

În cazul în care nu reușești să ajungi la mare, din varii motive, sunt șanse foarte mari ca un număr stufos de statistici să te descurajeze să-ți petreci vara la piscina publică. Conform opiniei unui doctor american, aproximativ 30% dintre oameni urinează în piscină. Asta înseamnă că fiecare persoană care se bălăcește se confruntă cu aproximativ 30 – 90 de mililitri de urină, a explicat Dr. Anessa Alappatt.

Într-un articol intitulat ”Urină pentru o surpriză” (Urine for a Surprise), publicat în Premier Health, contrar percepției generale, când simți un miros agresiv de clor când intri într-o piscină publică, de fapt, nu simți clorul. În schimb, simți rezultatele reacției dintre clor și excesul de poluanți din apă. În această categorie intră urina, loțiunile de piele, produsele pentru tratamentul părului și nu numai. Cea mai mare problemă pleacă însă de la oamenii iresponsabili, iar asta e partea cea mai greu de tolerat din toată ecuația.

Prezența clorului în apă se justifică prin eficiența în distrugerea bacteriilor. În momentul în care cantiatea de bacterii din apă explodează, eficiența clorului scade, iar sănătatea oamenilor este în pericol.

Cei mai mulți oameni care se bucură de clipele petrecute la ștrand sunt de părere că mirosul de clor atestă curățenia apei și rezistența ei la poluanți și alte substanțe periculoase. Dacă mirosul este însă prea puternic, problema cu care te confrunți s-ar putea să fie mai gravă decât o poate soluționa clorul.

În opinia doctorului Alappatt, dacă ții neapărat să mergi la piscină, există câteva detalii pe care le poți avea în vedere. Fă duș atât înainte, cât și imediat după ce ai ieșit din piscină. Astfel, s-ar putea să nu influențezi chiar tu eficiența clorului prin chimicalele de pe piele. Un duș de după, elimină riscul la care te expune contactul cu clorul și celelalte substanțe din apa de la ștrand. Nu în ultimul rând, niciodată nu urina în piscină. Sursa: playtech.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani