Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Atenţie! Un produs de post preferat de români, analizat de Protecţia Consumatorilor: ce-au descoperit?

Atenţie! Un produs de post preferat de români, analizat de Protecţia Consumatorilor: ce-au descoperit?

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Avand in vedere ca este postul Pastelui si multi romani opteaza pentru laptele din soia, ANPCPPS Romania (Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania) a realizat un studiu pe opt astfel de produse achizitionate din diverse magazine din Romania.

„Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste concentratia de boabe de soia la un litru de apa, 37,5 % din produsele analizate au in continut scazut de boabe de soia, respectiv: 3%, 5% sau 6%", se arata intr-un comunicat de presă.

Avand in vedere concentratia mica de boabe sau seminte de soia, s-a descoperit ca produsele aveau o cantitate mai mare de apa, ulei, alge marine, sare si o concentratie scazuta de proteine.

„37,5% din produsele de lapte de soia prezinta cantitati de zaharuri, cu o concentratie de 5 sau 8 procente la 100 gr. Din punct de vedere al cantitatii de sare/ 100 g de produs, aceasta se situeaza intre 0,05 g si 0,4 g", se mai arata in documentul citat.

ANPCPPS mai transmite ca pe eticheta produselor apar valorile energetice /100g, acestea situandu-se intre 19 kcal si 78 kcal, in conditiile in care valoare ideala este de 141 kcal/100g.

„Desi ar trebui sa nu contina deloc carbohidrati, 25% din produsele supuse testului prezinta procente ridicate de 5, respectiv 8 la 100 gr de carbohidrati. De asemenea, 25% din produsele prezentate contin grasimi peste limita acceptata, de 18gr/100 gr", mai spune ANPCPPS, citat de Ziare.com.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani