Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Apariția cariilor la copii. O cauză la care nu te-ai fi gândit niciodată!

Apariția cariilor la copii. O cauză la care nu te-ai fi gândit niciodată!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Multi dintre parinti isi feresc copiii de dulciuri si bauturi care contin zahar, in incercarea de a-i ajuta sa nu se aleaga cu carii. Un studiu recent arata insa ca tot ei gresesc, fumand in vecinatatea copiilor, iar acest viciu al parintilor poate duce la acelasi rezultat: aparitia cariilor.

In urma unei cercetari realizate in Japonia, pe aproape 80.000 de copii, s-a tras concluzia ca fumatul pasiv (expunerea la fumul de tigara) dubleaza riscul unui copil de a se alege cu carii, relateaza Medical Daily.

In cadrul studiului au fost monitorizati subiecti de la nastere pana la varsta de trei ani, in perioada 2004 - 2010. Cercetarea a aratat ca mai cu seama varsta de patru luni este una critica.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: De cand trebuie sa duci copilul la stomatolog

Desi nu se stie exact motivul pentru care riscul de aparitie a cariilor este mai mare la copiii crescuti in case in care se fumeaza, oamenii de stiinta sunt convinsi ca de vina este scaderea imunitatii, aparuta pe fondul prezentei fumului de tigara (fapt dovedit stiintific), aparitia inflamatiilor la nivel oral si faptul ca organismul copiilor produce mai putina saliva, care protejeaza cavitatea orala.

In schimb, nu s-a descoperit vreo legatura intre fumatul gravidei si riscul aparitiei cariilor la bebelusul adus pe lume. sursa: ziare.com

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani