Alimentele care provoacă cele mai multe alergii la copii

Alimentele care provoacă cele mai multe alergii la copii

Copiii, la fel ca adulţii, sunt expuşi zilnic la nenumăraţi alergeni. Alergiile pot fi cauzate de polen, diferite proteine din alimente, praful sau părul animalelor. Dar există şi alergii mai ciudate.

Se întâmplă ca un copil alergic la polen să dezvolte o alergie urâtă dacă mănâncă un fruct. Atenţie şi la alergiile la păpădii sau la alte flori.

„Există de exemplu o alergie încrucişată: cei alergici la polenuri cum sunt gramineele, adică ierburile de fân, sau la rozacee, adică la trandafiri, fac alergii la măr la pepene, la kiwi, la banana. Structurile alergice reacţionează încrucişat cu cele de la fructele respective şi pot apărea reacţii urâte la gură, la limbă şi la buze”, spune medicul specialist alergolog, Corina Ureche, conform Adevarul.ro.

Atenţie la etichete! Un produs care conţine urme de alune, de exemplu, poate crea mari probleme celor alergici.

„La copii, cele mai frecvente alergii sunt cele alimentare: la alune, la arahide şi e vorba de contaminarea lor. Chiar şi atunci când scrie pe un produs «poate conţine urme de… alune, ciocolată, etc» poate provoca o reacţie alergică destul de urâtă. În Statele Unite este o adevărată criză în acest domeniu. Copiii mănâncă tot felul de fulgi, musli si produse care au diferite seminţe şi fac reacţii de tip urticarian sau chiar soc anafilactic”, atrage atenţia medicul specialist alergolog.

Un cuţit folosit la tăierea caşcavalului şi apoi atins de alte alimente ale copilului alergic poate provoca şi şoc anafilactic

„La produse lactate am avut un băiat de trei ani, un caz care mi-a rămas întipărit. Mămica lui, deşi ştia că băiatul e alergic la produsele lactate a tăiat caşcavalul şi cu acelaşi cuţit şi a rămas urmă de la caşcaval, iar apoi a tăiat cărniţa pentru el cu acelaşi cuţit. Băiatul a făcut şoc anafilactic şi a trebuit să intervenim de urgenţă”, spune medical alergolog.

Peste 30% din copii dezvoltă până la vârsta de şase ani cel puţin o urticarie, o formă de alergie alimentară. Cele mai întâlnite forme de alergie sunt cele la lapte, la ou, la peşte, la produsele din peşte şi la soia.

„Boabele de soia sunt foarte alegrice. Anumite structuri din compoziţia lor sunt sunt extrem de alergente. Copiii pot face şi alergie la susan sau la diferite seminţe. Albuşul este foarte alergizant, faţă de gălbenuş. Are cam 20 de proteine, din care foarte multe sunt alergizante” spune C. Ureche Alergia la păpădii

Hrănirea bebeluşului cu lapte matern diminuează incidentei alergiilor alimentare În familiile „cu risc”, unde există antecedente alergice, mai ales alergii la proteinele din laptele de vacă, alăptarea e chiar si mai importantă. Ideal e ca fiecare bebeluş să fie hrănit exclusiv la sân în primele 6 luni de viaţă. Din punct de vedere imunitar, prin alăptare bebeluşul devine mult mai rezistent, iar sistemul său digestiv se maturizează fără probleme. Sursa: realitatea.net

Stirea anterioara

Oana Zăvoranu, descoperire colosală în casa de la Afumaţi a Mărioarei. Cât costă succesiunea

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.