Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Alimente pe care nu trebuie să le reîncălzești niciodată

Alimente pe care nu trebuie să le reîncălzești niciodată

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Cu totii avem obiceiul de a pastra mancarea ramasa pentru mai tarziu sau de pe o zi pe alta, insa unele alimente reincalzite pot face mai mult rau decat bine, pentru ca nu isi mentin valoarea nutritiva. Afla care sunt:

Telina
Folosita indeosebi in supe, telina contine nitrati care se transforma in nitriti, substante nocive pentru organism, atunci cand este reincalzita. Pentru a nu se transforma intr-un aliment daunator sanatatii tale, este de preferat ca mai intai sa scoti telina din supa, inainte de a reincalzi. Acest lucru de aplica si in cazul morcovilor.

Sfecla
Asemenea telinei si morcovilor, si sfecla contine nitrati care, reincalziti, se vor transforma in nitriti. Ideal este sa nu o mai consumi altfel decat rece, dupa ce a fost gatita.

Ouale
Ouale devin toxice in momentul reincalzirii la temperaturi ridicate. Fenomenul nu se aplica in schimb sosurilor ce au in compozitie oua, ci doar felurilor de mancare ce contin oua fierte sau prajite. Evita riscul de a te imbolnavi consumandu-le ca atare, dupa ce acestea s-au racit.

Puiul
Consumata a doua zi dupa preparare, carnea de pui poate fi extrem de periculoasa pentru sanatate si poate cauza probleme digestive. Acest lucru se intampla datorita schimbarii structurii proteice. Daca trebuie neaparat sa o reincalzesti, fa-o la o temperatura mica si pentru un timp mai indelungat.

Cartofii
O data reincalziti cartofii isi pierd din proprietatile nutritive, devenind chiar toxici. Cartofii copti lasati 2-3 zile la temperatura camerei pot dezvolta anumite bacterii, ce pun in pericol sanatatea. Mananca-i imediat dupa preparare sau chiar reci, atunci cand contin cel mai mare procent de amidon si iti ofera o senzatie de satietate de durata. sursa: clickpoftabuna.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani