Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Află acum ce se întâmplă cu corpul tău după vârsta de 40 ani

Află acum ce se întâmplă cu corpul tău după vârsta de 40 ani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Frica de îmbătrânire este una dintre cele mai des întâlnite, dar psihologii cred că este ceva normal doar dacă reușești să treci peste ea și să înțelegi că fiecare vârstă are propriile avantaje și dezavantaje.

Din acest articol vei afla ce se întâmplă cu corpul unui om pe măsură ce îmbătrânește, atât aspecte pozitive cât și negative, dar ține cont de faptul că nu toate aceste schimbări ți se vor întâmpla și ție ci depinde de sănătatea și stilul tău de viață.

1. Se rărește părul
Această problemă o au mai ales bărbații, care încep să chelească încă dinainte de a face 30 de ani, dar și femeile pierd câteva fire de păr, doar că mai încet decât bărbații. Deși este un fenomen neplăcut, prezintă și un avantaj, părul de pe corp se rărește și el. Pentru a împiedica căderea bruscă a părului, tunde-te periodic, aplică măști de păr și nu mai folosi uscătorul de păr sau placa. În plus, diversifică-ți alimentația, pentru a-ți extrage mai multe vitamine din ceea ce mănânci și fă-ți regulat toate controalele medicale, pentru a prentâmpina orice posibilă problemă de sănătate.

2. Îți este mai ușor să fii un părinte bun
La 40 de ani ai mai multă experiență de viață și faci față mai ușor dificultăților. În plus, ai o siguranță financiară mai mare, deci ești în măsură să-i oferi copilului tău mai multe lucruri de care are nevoie. Cu toate acestea, este mult mai complicat pentru o femeie de 40 de ani să rămână însărcinată și să aducă pe lume un copil sănătos, așa că dacă vrei, ar fi mai bine să faci copii devreme.

3. Intoleranță la lactoză
Unele persoane nu mai pot digera produsele lactate, deoarece la 40 de ani scade nivelul enzimelor ce ajută la digerarea lactozei. Drept urmare, încep să apară probleme ale intestinului gros.

4. Dinți mai rezistenți
Dacă în tinerețe ai probleme cu dinții sensibili, această problemă s-ar putea să dispară odată cu trecerea anilor, deoarece se dezvoltă mai mult dentina. Însă după aceste schimbări vei înțelege mai greu dacă se întâmplă ceva rău cu dinții tăi, deci este recomandat să te duci periodic la dentist.

5. Dai înapoi
Oamenii încep să scadă din înălțime după 30 de ani, dar schimbările sunt vizibile abia după vârsta de 40 ani. Potrivit datelor colectate de specialiștii de la University of Arkansas for Medical Sciences, bărbații scad aproape 3 cm pe an între 30-70 de ani, iar femeile până la 6 cm. Pentru a încetini procesul, consumă alimente bogate în calciu și vitamina D și nu uita să faci sport.

6. Încetinește metabolismul
Dacă la 40 de ani mănânci la fel de mult ca la 20, te vei îngrășa cu siguranță, deoarece după această vârstă metabolismul începe să încetinească și scade masa musculară. Dr. Kathryn Boling spune că o femeie obișnuită se îngrașă în jur de 6 kg și jumătate între 40-55 ani. Pentru a evita această neplăcere, trebuie să ai constant o dietă echilibrată și să faci sport de întreținere.

7. Devii mai atrăgătoare și capeți încredere în tine
Psihologii consideră că femeile au mai multă încredere în forțele proprii după vârsta de 40 ani, că se iubesc mai mult pe sine și nu se mai îngrijorează din cauza lucrurilor mărunte, deoarece scapă de oamenii toxici și devin independente financiar. La această vârstă, oamenii se reevaluează pe sine și pe cei din jur și acest lucru le dă încredere în forțele proprii.

8. Auzul si vederea au de suferit
La 40 de ani, oamenii încep să prezinte semne de înrăutățire a auzului și a vederii, ei au nevoie de mai multă lumină pentru a citi și percep culorile altfel, deoarece li se usucă ochii și membrana timpanului se deteriorează. Ca să preîntâmpini aceste probleme, fă-ți regulat analizele și controale de rutină la medic.

9. Ți se întărește sistemul imunitar
Până la această vârstă, oamenii sunt deja atacați de diverse boli și sistemul imunitar se întărește în timp. Pentru a-l ajuta și mai mult, ai grijă să dormi suficient, să ai un stil de viață sănătos și să petreci suficient timp în aer liber, ca să respiri aer curat.

10. Se schimbă simțul gustului
Te naști cu 9000 de receptori ai gustului, dar pe măsură ce trec anii, acești receptori se diminuează și începi să pierzi din gustul sărat sau dulce al alimentelor, apoi din cel amar și acru. La femei, acest lucru se întâmplă mai devreme decât la bărbați. Din păcate nu există remediu pentru așa ceva, dar acest lucru nu înseamnă că nu vei mai putea diferenția gusturile ci doar că ele vor fi mai șterse. Sursa: feminis.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani